Dôkazom lásky skupiny Para ku koncertovaniu je nové oficiálne video k singlu Menšina, ktoré sa nakrúcalo na jarnom klubovom turné. Aktuálne sa však už kapela teší na letné festivaly, najmä na svoj najobľúbenejší Žákovic Open. Práve tam totiž Lasky obvykle prekonáva svoje osobné rekordy v "plávaní na ľuďoch".

Bratislavská skupina Para patrí medzi najlepšie slovenské koncertné kapely. Svojimi energickými hitmi dostane vždy publikum do varu a hravo roztancuje všetkých fanúšikov. Inak tomu nebude ani na festivale Žákovic Open. Hoci Para na rodinnom festivale hráva pravidelne, od 26. do 27. júla si to s fanúšikmi a ostatnými spriaznenými kapelami užije opäť.

"Festival Žákovic Open sme absolvovali už asi sedemkrát a vždy to bolo super. Kedysi to bolo o veľkom žúre, celá kapela sme sa až do rána zabávali v backstagei. Teraz sa tešíme najmä preto, že tam stretneme mnoho priateľov a známych. Je to náš obľúbený festival s dobrými ľuďmi, kde vždy prekonávam rekordy v plávaní na ľuďoch," s úsmevom prezrádza spevák Lasky. Tento rok sa Para po dvojročnej pauze predstaví aj na Pohode, no tam je stagediving a crowdsurfing zakázaný, možno aj preto je voľba Laskyho obľúbeného festivalu jasná.

Para len nedávno absolvovala megaturné Menšina Tour, na ktorom prezentovala svoj zatiaľ posledný hudobný počin. Ak ste kapelu na turné nestihli, máte jedinečnú príležitosť zažiť jej šou za ľudové vstupné práve na festivale v Trenčianskych Bohuslaviciach. "Posledných 18 rokov koncertujeme každé leto. Teraz si festivaly vyberáme, prijímame asi 60 percent ponúk. Upustili sme od tých, kde ide len o vstupné a pivo. Festival nás musí baviť. Na Žákovici zahráme prierez našimi šiestimi albumami, nebudú chýbať ani tie z albumu Menšina," plánuje Lasky. Záujemcovia si, rovnako ako minulý rok, môžu s členmi Pary a ďalších svojich obľúbených skupín zahrať na futbalovom turnaji, ktorý je tradičnou špecialitou žákovicovského programu.

Vstupenky na Žákovic Open 2013:  Predpredaj.sk 


Informácie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House. Viac informácii o festivale nájdete na  www.zakovicopen.sk a na stránke www.facebook.com/zakovicopen.

Foto: Tibor Szabados

Súvisiaci interpreti: Para