Už po štvrtýkrát sa v nedeľu 9. júla uskutoční charitatívny Zámocký piknik v Smoleniciach. Výťažok z podujatia je určený na pomoc postihnutej deväťročnej Emke, ktorá je hluchá a trpí obrnou. Okrem Petra Lipu so skupinou program obohatia aj Smejko a Tanculienka.

Organizátori z občianskeho združenia Smoleničan pripravili program pre celú rodinu. Smejko a Tanculienka so svojimi veselými pesničkami vystúpia v úvode podujatia. Ich program je určený pre najmenších.

Po nich na scénu vystúpi jazzová legenda Peter Lipa so skupinou. Popri hudobnom programe budú môcť počas pikniku návštevníci areálu ochutnať skvelé jedlá, osviežiť sa domácimi nápojmi či voňavou kávičkou. Handmade zóna s originálnymi výrobkami pre veľkých aj malých ponúkne návštevníkom aj možnosť vyskúšať si vyrobiť vlastné drobnosti.

Charitatívny Zámocký piknik na nádvorí Smolenického zámku venuje výťažok z podujatia deväťročnej Emke Krajčírovej zo Sekúl. Organizátori sa jej rozhodli pomôcť v spolupráci s Nadáciou Adeli. Emka bude mať čoskoro už deväť rokov a jej životným spoločníkom je veľa nepríjemných chorôb. Do ticha ju ponorila úplná hluchota a k posteli pripútala detská mozgová obrna. Zlepšiť kvalitu života jej môžu pomôcť liečenia, ktoré si však, žiaľ, jej rodina musí financovať sama.

Redakciu Hudba.sk informovali zástupcovia OZ Smoleničan.

Foto: SITA/Marek Mrviš

Súvisiaci interpreti: Peter Lipa