Hardcorepunkoví Cancer Bats z kanadského Toronta sú na hudobnej scéne už takmer 14 rokov. Vydali šesť štúdiových albumov a vystupujú v zostave Liam Cormier (spev), Scott Middleton (gitara), Mike Peters (bicie) a Jay R. Schwarzer (basgitara), v ktorej sa predstavia aj na svojich júlových koncertoch v Bratislave a v Košiciach.

Cancer Bats mixujú viacero žánrov. V ich hudbe nájdete prvky južanského rocku, punku, hadcore-u ale aj metalu. V hudobnom svete prerazili albumom Hail Destroyer, za ktorý získali nomináciu Album roka 2008 hudobného časopisu Kerrang! a hosťovali na ňom mená ako Wade MacNeil (Alexisonfire), Tim McIlrath (Rise Against) či Ben Kowalewicz (Billy Talent).

Nasledovali turné s Billy Talent, Alexisonfire, Against Me!, Bring Me The Horizon, Anti-Flag a festivaly ako Download, Groezrock, Sonisphere. V roku 2011 vyrazili na turné ako Black Sabbath tribute band s príznačným názvom Bat Sabbath a hrávali aj na afterparty koncertoch Slipknot.


V nasledujúcich rokoch vydali albumy Dead Set on Living (2012),  Searching for Zero (2015) a v roku 2018 vyšiel aj ich posledný album The Spark That Moves. Ich show je energická a fanúšikovia neodchádzajú nikdy sklamaní.

V našich končinách vystúpili viackrát a teraz sa po dlhšej dobe vrátia.  V košickej Tabačke (17.júla) a bratislavskom klube Randal (19.júla) predvedú šou, na akú sa nezabúda. Špeciálnym hosťom v Bratislave bude domáca hardcorerocková kapela Me Against All.

Vstupenky na koncerty sú v predaji prostredníctvom siete Predpredaj.sk.

Vstupenky: Predpredaj.sk


Zdroj: Tvoja Matka Booking
Foto: Asad Aman

Súvisiaci interpreti: Cancer Bats