Na newyorskom Broadwayi chystajú muzikál o živote a kariére amerického speváka a hudobníka Neila Diamonda. Novinka zatiaľ nemá názov a jej dej sa bude vyvíjať okolo interpretových najväčších hitov.

Libreto napíše scenárista Anthony McCarten, ktorý má na konte napríklad megaúspešný film o skupine Queen Bohemian Rhapsody (2018), a o réžiu sa postará držiteľ ceny Tony Michael Mayer.

Muzikál prinesie pohľad na to, ako sa z chudobného židovského chlapca z Brooklynu stal jeden z najuznávanejších a najúspešnejších spevákov na svete. Nevynechá ani početné nezdary a sklamania, ktoré poznačili jeho kariéru, ale aj víťazstvá, ktoré mu priniesli hity ako Sweet Caroline, America, Song Sung Blue či I've Been This Way Before.

"Vždy som miloval Broadway. Inšpirácia pre mnohé moje skoršie piesne prišla zo šou ako West Side Story, My Fair Lady a Fidlikant na streche," vyjadril sa na margo projektu samotný Neil Diamond s tým, že je "poctený a nadšený z práce s týmto úžasným tímom".


Neil Leslie Diamond sa na hudobnej scéne pohybuje od roku 1962. Debutoval o štyri roky neskôr albumom The Feel of Neil Diamond, pričom v súčasnosti má na konte viac než 30 štúdioviek. Zatiaľ naposledy uviedol na trh nahrávku Acoustic Christmas (2016). Okrem toho vydal aj niekoľko kompilácií či živých nahrávok.

K jeho najúspešnejším singlom patria okrem vyššie spomenutých aj skladby Cracklin' Rosie, Song Sung Blue, Longfellow Serenade, If You Know What I Mean, Desirée, You Don't Bring Me Flowers, Yesterday's Songs, Heartlight či I'm a Believer. V roku 1984 ho uviedli do Skladateľskej siene slávy a v roku 2011 aj do Rock'n'rollovej siene slávy.

Prečítajte si: Neil Diamond končí s vystúpeniami, diagnostikovali mu Parkinsonovu chorobu

Zdroj: SITA (Rollingstone.com, archív)
Foto: Facebook.com/neildiamond

Súvisiaci interpreti: Neil Diamond