Po vydaní debutového albumu Ordinary People in an Ordinary World, The Flavians nezaháľali. Keď im rok 2020 ukázal stopku s koncertovaním, zrekonštruovali si starú skúšobňu v centre Berlína na nahrávacie štúdio a pokrstili ju na Flav Cave.

Práve vo Flav Cave, ktorá sa nachádza v pivnici pod bývalým sídlom kultovej nemeckej kapely Tangerine Dream, napísali a nahrali nové, rovnomenné EP The Flavians. EP obsahuje päť drsnejších, napriek tomu optimistických piesní o bolestiach mladých, v ktorých však nechýba dostatok hravosti a chytľavých melódií.

Posledný a najintímnejší singel Black Bat predstavuje strhujúci a sentimentálny príbeh, ktorý sa dotýka bolesti a neistoty, ktoré so sebou prináša spletitý a rozpoltený vzťah. Keď sa sami seba pýtate, ako ste sa sem dostali, ale nedokážete si predstaviť, že by to bolo inak. Black Bat je obdobnou prikrývkou zamatovej depresie, do ktorej sa sami vrháme, keď čelíme výzvam moderného života. Vďaka silnému vokálnemu podaniu českej členky kapely, klávesistky Anny Vaverkovej, ktoré sa nesie po vrstvách napätých sláčikov a vokálnych harmónií, vyniká Black Bat ako jeden z najintrospektivnějších kúskov kapely doteraz.


Hudobná skupina The Flavians vznikla v Berlíne na konci roka 2017 a tvoria ju Švédi Joakim Jägerhult (bicie) a Liam Blomqvist (spev a gitara), Češka Anna Vaverková (spev a klávesy) a Brit Thomas Wills (spev a basa). Kapela čerpá inšpiráciu z hrejivých, nostalgických zvukov šesťdesiatych rokov a zo zbesilej, hedonistickej energie Berlína. Spája tri odlišné hlasy s psychedelickými gitarovými textúrami, barovým klavírom a bicími, aby vytvorila jemne surrealistické a experimentálne, no napriek tomu uzemnené, prístupné a melodické piesne.

Od svojho založenia skupina odohrala mnoho koncertov vo svojom adoptívnom domovskom meste - Berlíne, čo jej následne otvorilo možnosť hrať ako predkapela na turné po Nemecku s hudobnými skupinami Catfish and the Bottlemen a Ten Tonnes. V lete 2019 skupina vystúpila na niekoľkých hudobných festivaloch, medzi inými napríklad Glastonbury a Reeperbahn Festival. V roku 2020 vydala debutový album Ordinary People in an Ordinary World.



Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla Anna Vaverková.

Foto: Tobias Humble