Mladá slovenská kapela Chris May prichádza po takmer pol roku s novým singlom. Je ním skladba s názvom Kým hviezdy svietia, ktorou sa kvarteto kežmarských hudobníkov tentokrát naklonilo na popovú stranu.


"Samotná pieseň vznikla koncom minulého leta, na jej písaní sa podieľala celá kapela. Na spoločnej songwriting session vznikol prvý koncept, ktorý sa potom už len postupne dolaďoval. Po lete sme začali pieseň nahrávať a na jej postprodukcii sme pracovali takmer celý rok. Nebolo sa kam ponáhľať, keďže plán bol vydať pieseň až na ďalšie leto," povedal o skaldbe spevák Kristián Majer.

"Text je písaný na jedno konkrétne miesto a je o letných táborákových večeroch s kamarátmi. Myslím si, že každý si v tom nájde svoje. Čo sa týka hudby, tak sa pomaly usmerňujeme a v tomto prípade sme sa naklonili viac na popovú stranu. Verím, že táto pieseň spríjemní leto nejednému poslucháčovi," poznamenal spevák.


"V koncepte videoklipu sme sa snažili byť čo najviac minimalistickí. Zaujímavé je, že klip sa odohráva na rovnakom mieste, o ktorom sa spieva v piesni a verím, že svojou atmosférou potvrdzuje to, o čom sa v piesni spieva a dotvára tak požadovaný letný mood. Sme veľmi vďační za spoluprácu s kameramanom Jožkom Mačutekom a strihačkou Natkou Bučkovou. Bez nich by sme to takto nezrealizovali," doplnil hudobník.

Chris May je mladá kapela z Kežmarku, ktorej členmi sú Kristián Majer, Filip Bečaver, Filip Vojtech a Jakub Gáborčík. Žáner, ktorý hrajú, by sa dal charakterizovať ako folk s prímesou indie a popu. Hrajú od leta roku 2019, kedy aj vydali svoj prvý singel Ako za starých čias. Na jeseň roku 2020 debutovali EP nahrávkou s názvom Nostalgia. Ich posledným počinom bola skladba Modrý pondelok, ktorá uzrela svetlo v januári tohto roka.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytli členovia kapely Chris May. Text správy sme upravili.