Žilinská kapela Hoof Krikov 29. júla pokrstila svoj debutový album s názvom Poď si po mňa. Konceptuálnu nahrávku uviedli do života v Klube Kolečko, krstilo sa červeným vínom, ktoré symbolizovalo krvavé súvislosti príbehu nahrávky.

Album Poď si po mňa sa od väčšiny tunajších počinov odlišuje už v úvode, ktorý patrí hovorenému slovu. Prečo Hoof Krikov zvolili koncept príbehu, objasňuje gitarista Tono: "Príbeh sme chceli od začiatku. Zdal sa nám to dobrý spôsob, ako sa viac priblížiť k poslucháčovi a s nadhľadom sa pozrieť na súčasný svet. Každá naša skladba vzniká z nejakého pocitu, či udalosti. Keď máte takéto skladby zo skutočného života, pomerne ľahko z nich poskladáte dej. Na internete však nie je vôbec ľahké nájsť podobný slovenský album s príbehom. To nás prekvapilo, ale aj potešilo - radi robíme nové veci."

Podrobnosti o príbehu doplňuje spevák skupiny Ondrej: "Ako to pri takýchto albumoch býva, príbeh sme dotvárali aj pomocou hovoreného slova a zvukov medzi jednotlivými skladbami. V podstate ide o 24 hodín v živote mladej ženy. Sú to zlomové chvíle jej života plné udalostí a emócii, ktoré intenzívne prežíva. Asi každý pozná podobné dni, po ktorých máme pocit, že trvali dvakrát dlhšie. Všetko sa skončí tragicky a skladba Masovka to celkom výstižne ilustruje. Zaujímavé je, že táto skladba je duet dvoch osobností vo vnútri schizofrenika. Je to vlastne schizofrenický duet, možno aj prvý na svete."

Počas prvých dní od vydania je album dostupný zdarma na webovej stránke kapely.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol za Hoof Krikov Ondrej Halama.