Konekshan je nový projekt na slovenskej reggae/dub scéne, ktorý spája ľudí s vášňou pre tento žáner a pre hudbu celkovo. Kapela vznikala takmer dva roky a vystriedalo sa v nej viacero hudobníkov. Zostava sa ustálila na jar 2017, kedy skupina odohrala svoj prvý klubový koncert v bratislavskom Re:fresh clube.

Aktuálni členovia skupiny Konekshan nie sú žiadni nováčikovia. Je to partia, ktorú dal dokopy bubeník Boris Bašista, známy z účinkovania v kapele Medial Banana či A.M.O. Okrem neho zostavu tvoria Filip Rácek (basgitara, produkcia), Roman Pavlík (rytmická gitara, spev) zo známej bratislavskej formácie Foolproof Riddims, Kubo Jánoši (sólová gitara, vokály), ktorý doteraz pôsobil najmä vo funky kapelách, a dvojica hlavných vokalistov - talentovaná a charizmatická Barbora Solařová (spev, klávesy) a Grem, prísny raggamuffin z Poľska.

Vo svojej tvorbe spájajú subžánre reggae hudby ako dub, steppas, roots, či dancehall, doplnené o rockové, funkové a soulové prvky a improvizáciu. Aktuálne vydávajú svoj prvý singel s názvom RomCom, čo v preklade znamená romantická komédia. Text zachytáva výmenu názorov medzi Gremom a Barborou a vtipne ukazuje rozdiel vo vnímaní sveta z pohľadu muža a ženy. K singlu natočili video zachytávajúce atmosféru pri nahrávaní v LOFT studiu, na ktorom sa externe podieľal aj Lukie FWD z Medial Banana.


Naživo môžete Konekshan vidieť už dnes večer v Bratislave v krásnom prostredí RIVA Bar & Bistro, kde oficiálne uvedú a oslávia svoj prvý autorský počin, a tiež v piatok 4. augusta v Hontianskych Nemcoch neďaleko Banskej Štiavnice na Festivale Atmosféra, na ktorom cez víkend vystúpia aj Billy Barman, Longital, či Katarína Máliková. Skupina sa o tri týždne predstaví aj na jubilejnom desiatom ročníku festivalu Uprising, kde budú hlavnými hviezdami Sean Paul, The Wailers, Alpha Blondy, Irie Révoltés, 5'nizza a ďalší.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol za kapelu Konekshan Roman Pavlík.

Foto: Gaspo Photography