Huslista Filip Jančík pre svojich priaznivcov na 27. augusta pripravuje šou, aká tu ešte nebola, tentokrát priamo na Dunaji. Diváci si budú môcť vychutnať najslávnejšie filmové skladby, zažiť autentickú romantickú atmosféru pod holým nebom a precítiť talent nášho populárneho huslistu na vlastnej koži. To všetko bez vstupného - ako Filipov darček k jeho nedávnym 30. narodeninám.

Filip Jančík má okrem hudobného talentu aj veľkú dávku kreativity a životnej energie. S novými nápadmi pravidelne ohuruje fanúšikov a zdá sa, že paralelne s jeho úspechmi rastie i chuť púšťať sa do čoraz odvážnejších projektov. S tým najnovším sa verejnosti predstaví koncom tohto mesiaca, no malú ochutnávku prináša už dnes.


Takmer ročná príprava 

Ambiciózny umelec nikdy nenecháva nič na náhodu a tvrdí, že jeho domáce i medzinárodné úspechy sú výsledkom obrovskej driny, vytrvalosti, profesionálneho prístupu a vôle neustále napredovať. Na koniec leta avizuje vystúpenie, ktoré v našich končinách nemá obdoby, a pre mimoriadnu technickú náročnosť mu predchádzali zhruba ročné prípravy.

Hlavnými menovateľmi jedinečného večera sú Dunaj, orchester, emotívna svetelná šou, zahraniční hostia, ktorých mená bude Filip zverejňovať postupne, nesmrteľné filmové soundtracky ale aj nový repertoár. Na unikátnej šou spolupracujú dokonca odborníci z prostredia Disney.

Viac už prezrádza samotný Filip Jančík: "Ľudia, ktorí ma poznajú, dobre vedia, že sa snažím realizovať svoje sny a pretaviť ich do skutočnosti. Jedným z nich je tešiť ľudí unikátnymi podujatiami, ku ktorým patrí i toto. Mať koncertnú šou na osemdesiat metrov dlhom pontóne priamo na Dunaji, potešiť tisícky ľudí, ktorí budú sedieť pod hviezdami na dekách a užívať si krásu hudby v celej jej sile, je isto niečo, z čoho mám zimomriavky."

"Cítiť po rokoch toľko podpory, čítať všetky tie krásne správy, vidieť úprimné emócie v tvárach ľudí po každom koncerte, to je niečo, po čom túži každý umelec, a som za to nesmierne vďačný aj šťastný. Kus toho šťastia chcem prirodzene odovzdať späť," dodáva sympatický umelec, na ktorého čaká okrem dodatočných osláv životného jubilea čoskoro i ďalší významný krok - svadba s dlhoročnou partnerkou Luckou Supekovou.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Pavol Dráb. Text správy sme upravili.