Po singli Život je vždy fajn posiela Kristína do slovenského éteru ďalšiu novinku. Jej názov znie Rozchodový reggaeton a okrem toho, že ide o veselú pieseň na smutnú tému (ktorá sa speváčky vôbec netýka), je celkom prekvapujúca aj informácia, že hudbu si Kristína zložila sama.

Leto síce už skončilo, no ani to Kristíne nebráni v tomu, aby v sviežom letnom rytme spievala o rozchode, ktorý symbolizuje oslobodenie. Text jej tradične napísal Kamil Peteraj, o produkciu sa postarali Martin Kavulič a Marián Kavulič a o mastering Samo Pospišil a štúdio Klaksón. Gitaru v skladbe nahral gitarista Peter Tomko. Na tvorbe piesne sa však tentokrát výraznou mierou podieľala aj samotná speváčka.

"Keď som dostala text od Kamila Peteraja mal názov Rozchodové reggae. Ako som však začala tvorit' melódiu, tak mi v hlave nonstop znel reggaetonový rytmus. Reggaeton je mladistvý žáner, ktorý má korene v Latinskej Amerike. Tak som si to skúsila upraviť. Slovo reggaeton sa mi úžasne spievalo a zároveň tento rytmus vyjadruje emóciu dievčaťa, ktoré chce začať opäť naplno žiť," opisuje vznik skladby Kristína.


Rozchodový reggaeton rieši vzťahovú krízu, v Kristíninom súkromí je však všetko v poriadku. "Je to príbeh dievčaťa, ktoré sníva o lepšej budúcnosti. Dievča stále verilo, že vo vzťahu s priateľom ju môže nájsť. Teraz, keď je slobodná, však nemá žiadne záväzky, je odhodlaná urobiť aj tie najodvážnejšie rozhodnutia vo svojom živote a začať odznova," objasňuje Kristína, ktorá ku skladbe už stihla nafotiť aj nové fotografie. Tie vznikali v rakúskom Hainburgu, ich autorom je Michal Jellinek a o speváčkin styling sa postarala Jana Gavalcová.

"Fotila som sa bosá a na kamienkoch, takže som sa smiala, že mám excelentnú akupunktúru. No po pol hodine smiech pomaly ustupoval a prichádzali bolesti. Keď sa to už nedalo vydržať, tak som si obula topánky v telovej farbe. Ďalšie tri dni som mala bolesti v nohách. Ale stálo to za to, pretože bez tých bosých nôh by to nebolo ono," dodáva.

Kristína - promo k singlu Rozchodový reggaeton Zdroj: Michal JellinekKristína oslavuje rozchod, ktorý nezažila - viac fotiek

Nový singel predstavila Kristína najskôr v Českej republike, kde je v posledných rokoch najpopulárnejšou slovenskou speváčkou. Práve pre českých fanúšikov pripravila na túto jeseň veľké Horehronie tour, v rámci ktorého sa predstaví v 13 mestách. Od 10. októbra do 12. decembra vystúpi v mestách Moravské Budějovice, Blansko, Liberec, Jindřichův Hradec, České Budějovice, Klatovy, Kroměříž, Ostrava, Žďár nad Sázavou, Jihlava, Praha, Hradec Králové a Havířov. Viac informácií o turné nájdete na oficiálnych stránkach www.kristinamusic.sk a www.facebook.com/kristinapelakova.

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House. Text článku bol upravený redakciou.

Foto: Michal Jellinek

Súvisiaci interpreti: Kristína