Sima Martausová si užila leto prevažne v horách a na koncertoch. "Nebola som na dovolenke v zahraničí, no keď som mala voľno, chodila som do Tatier. Bola som na Kriváni, na Jahňacom štíte aj na Kežmarskom štíte, takže leto som strávila skôr turisticky. Okrem toho som hrala aj pár festivalov a niekoľko menších koncertov,“ uviedla v rozhovore pre agentúru SITA.

Koncertovanie však nikdy nevnímala ako vážnu prácu. Práve naopak, stáť na pódiu a vnímať energiu z publika je pre mladú speváčku podľa vlastných slov veľmi naplňujúce. "Je to taký veľký dar, že môžem mať prácu, ktorá je aj mojou záľubou. Veľmi ma to baví," poznamenala Sima Martausová, ktorá v týchto dňoch už usilovne skúša skladby s Dievčenským speváckym zborom Slovenského rozhlasu. "Pod taktovkou dirigenta Aďa Kokoša nacvičujeme piesne na spoločné turné, takže teraz, na konci leta, mám už také serióznejšie pracovné povinnosti."

Na turné by chcela fanúšikom predstaviť i celkom nové pesničky. "Niektoré z nich dokonca ešte nikto nikdy nepočul. Zložila som ich totiž len nedávno, počas leta, a tak som si povedala, že prečo ich nezahrať ľuďom. Rozprávali sme sa s Aďom Kokošom a vraj už má povymýšľané, aj nejaké aranže, tak sa veľmi teším, ako to bude znieť," prezradila brunetka.

Na jedno pódium sa počas turné s Martausovou postaví vyše pätnásť zboristiek. "Mám z tých dievčat veľmi dobrý pocit. Boli sme spolu už na fotení, sú to dievčatá od trinásť rokov, sú tam aj nejaké dvadsaťročné a jedna má dvadsaťšesť. Prišli mi také veľmi skromné, šikovné a pekné, sú veľmi sympatické, takže myslím, že ľudia budú mať aj estetický zážitok. Doteraz sme mávali turné len ja a mojich päť chlapov, čo v podstate aj zostane, ale tentoraz pribudnú aj dievčatá, takže to bude taká zmena. Dúfam, že sa to fanúšikom bude páčiť," podotkla 29-ročná rodáčka z Považskej Bystrice.

Prečítajte si: Sima Martausová vyráža na netradičné turné. Sprevádzať ju bude až 25 umelcov

Pripravované turné odštartuje 1. novembra a Martausová v rámci neho navštívi spolu osemnásť slovenských miest. "Naplánovali sme si to tak, že budeme hrať štyri dni po sebe a potom si dáme pauzu, aby sme si mohli aj oddýchnuť. Ono sa to nezdá, ale je to trošku náročné. Vždy do toho idem naplno a kapela aj dievčatá do toho určite pôjdu tiež na sto percent, takže po štyroch dňoch nám oddych určite padne vhod," poznamenala speváčka.

Zároveň sa teší, že si počas turné opäť odskočí do hôr. "Teším sa, že keď budem spievať v Poprade, skočím na chvíľu aj do Tatier. Minulý rok som to tak urobila, nestihla som síce veľkú túru, ale aspoň som sa trochu poprechádzala po lese a musím povedať, že sa mi potom aj lepšie spievalo. Keď som v prírode, v horách, hlavne v tých našich Tatrách, vždy ma dobijú energiou a cítim sa taká silnejšia, odolnejšia a šťastnejšia," dodala.

Termíny turné Simy Martausovej a Dievčenského speváckeho zboru Slovenského rozhlasu:

1. 11. - Holiday Inn, Trnava
2. 11. - Dom kultúry, Nové Zámky
6. 11. - Istropolis, Bratislava
8. 11. - Dom odborov, Žilina
9. 11. - Kino Baník, Prievidza
12. 11. - Dom kultúry, Poprad
13. 11. - MsKs, Dolný Kubín
14. 11. - Dom kultúry A. Hlinku, Ružomberok
15. 11. - Kino Strojár, Martin
19. 11. - Piano club, Trenčín
22. 11. - PKO, Nitra
23. 11. - Synagóga, Lučenec
24. 11. - Dom kultúry Podborová, Zvolen
25. 11. - Aula SZU, Banská Bystrica
9. 12. - Kino Scala, Prešov
10. 12. - MsKS, Michalovce
11. 12. - Spoločenský pavilón, Košice
12. 12. - Kino Žriedlo, Bardejov

Vstupenky:  Predpredaj.sk

TIP: Sima Martausová má duet s Müllerom. Vypočujte si nežný hit Svätojánske mušky

Zdroj: SITA 
Foto: Alex Rymsinová

Súvisiaci interpreti: Sima Magušinová