Po kvalitných slovenských letných festivaloch pod holým nebom začína klubová sezóna. V Bratislave sa bude už 19. septembra konať koncert pre fanúšikov rapu a hip-hopovej kultúry. Klub Hopkirk na Karpatskej ulici predstaví interpretov Fagan a NLP, Miky Mora a Rah Digga z USA.

Hlavnou hviezdou večera je rozhodne raperka, modelka a herečka z Newarku v New Jersey Rashia Fisher alias Rah Digga, ktorá sa do Bratislavy sa vráti po dvoch rokoch. V roku 2017 v našom hlavnom meste strávila niekoľko dní a podľa vlastných slov sa tu cítila veľmi dobre, pričom okrem koncertu absolvovala rôzne stretnutia a televízne či rozhlasové rozhovory. Samotné vystúpenie aj podľa reakcií fanúšikov ukázalo, ako má vyzerať rapový koncert, svojou energiou očarila aj viacerých slovenských raperov. Lístky na jej druhý bratislavský koncert sú už v predaji v sieti Predpredaj.sk.

Rah Digga a jej tvorba je bohatá na spolupráce s veľkými menami nielen hip-hopovej scény ako napríklad The Fugees, Mariah Carey, Mary J. Blige, Mos Def, Talib Kweli, Jamelia, Planet Asia, Common Sense, Foxy Brown, Rampage a Busta Rhymes z Flipmode a mnoho ďalších známych interpretov. Podľa Allmusic je Rah Digga jednou z najlepších raperiek a je dávaná za vzor aj v knihe How To Rap. 


Jej hudobná kariéra začala v roku 1990, keď ju Q-Tip ako člen už legendárnej skupiny A Tribe Called Quest zoznámil s kamarátom Busta Rhymesom. Ten ju zobral pod svoje krídla ako jedinú ženskú členku svojej družiny Flipmode Squad. Vzory, ktorými sa Rashia inšpirovala, sú velikáni hip-hopovej scény ako KRS-One, Rakim a Kool G Rap.

44-ročná raperka je víťazkou BET Hip Hop Award za rok 2006 za skladbu Touch It, okrem toho získala aj ďalšie štyri nominácie v rámci BET Awards, BET Hip Hop Awards a MTV Video Music Awards. Spolu s Busta Rhymesom a Flipmode Squad získala tiež vďaka albumu The Imperial ocenenie Source Hip Hop Music Award pre najlepšiu novú skupinu za rok 1998. Jej najúspešnejšou skladbou je nepochybne Break Fool, ďalšími singlami známymi aj v našich končinách sú Tight, Party and Bullshit, Classic, Made MC, Angela Davis a mnohé iné.

Táto kôpka energie sa predstaví slovenským fanúšikom 19. septembra v Hopkirk Clube v Bratislave na Karpatskej ulici. Koncertný program prídu svojím vystúpením podporiť aj slovenskí interpreti Fagan zo Senice spolu s producentom NLP a bratislavský rapový veterán Miky Mora.

Vstupenky:  


Zdroj: PR článok (Hudba.sk edit)