Česká dvojica Mollo, ktoré tvoria speváčka Lenka Molnárová a gitarista a textár Vojtěch Jindra, na svojom prvom singli spolupracovala s britským hudobným inžinierom Johnom Davisom a tiež s českým producentom Borisom Carloffom. Teraz kapela prichádza s druhým singlom, ktorý Carloff sprevádzal aj klipom vo vlastnej réžii.


Singel V těle je tma kapely Mollo je pomyselnou druhou lastovičkou pred chystaným albumom, ktorý by mal vyjsť budúci rok. "Vojtov nápad na pesničku mi pristál na stole v čase, keď situácia v mojej rodine nebola práve ľahká a všetci sme sa pripravovali na odchod blízkeho človeka," hovorí speváčka Lenka Molová, ktorá predstavuje polovicu dua Mollo. "Vojtov text mi v tom čase veľmi pomohol sa z toho nešťastia vyspievať. Keď teraz nahrávku počúvam, tak jednoducho ‚privriem oči a mám pocit, že všetko je ok' – to sú slová, ktoré zaznievajú v refréne."


"Predchádzajúci singel Pod nebem sme zvukovo ladili s Johnom Davisom v preslávenom londýnskom štúdiu Metropolis, ale producentom bol vtedy rovnako ako aj tentoraz Boris Carloff, držiteľ niekoľkých hudobných cien Anděl. "Teraz sme Borisa pustili ešte ďalej a zverili mu aj obrazový sprievod pesničky v podobe klipu," hovorí druhá polovica dua – gitarista a textár Vojtěch Jindra. "Boris si síce prizval k ruke mladého kameramana Adama Kovácsa, syna známeho gitaristu Norbiho Kovácsa, ale inak je klip po obrazovej stránke jeho dielo – Boris sa postaral o nápad, réžiu aj strih."

V názve kapely môže poslucháč odhadnúť aj jej hudobné cítenie a smer. "Mollo samozrejme vychádza z môjho priezviska, ale tiež naznačuje, že pred prvoplánovou veselosťou dávame prednosť skôr mollovým náladám – preto tie dve L," hovorí speváčka. "Tiež sa nám ale samozrejme páči ten odkaz na prístavné mólo. Sme taký hudobný prístav, kam môžu poslucháči priplávať a zakotviť," dodáva s nadsádzkou Vojta.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol za kapelu Mollo Vojtěch Jindra.