Prvými potvrdenými interpretmi, ktorí vystúpia na tohtoročnom udeľovaní MTV Europe Music Awards, sa stali speváčka Taylor Swift a skupiny No Doubt a Muse. Slávnostné odovzdávanie cien sa uskutoční v nedeľu 11. novembra vo Frankfurte a moderovať ho bude modelka Heidi Klum.

"Vždy som chcela isť na MTV Europe Music Awards, pretože som počula, že je to úchvatná šou. Byť nominovaná na päť cien je ten najúžasnejší pocit, absolútne ma to dostalo. Neviem sa dočkať, keď tam už budem môcť byť a zaspievať tam," uviedla country speváčka Taylor Swift, ktorá je hviezdou v USA ale v Európe má zatiaľ fanúšikovskú základňu podstatne menšiu.

V podobnom duchu sa vyjadrila aj frontmanka No Doubt Gwen Stefani, ktorá vyhlásila: "Všetci sú v top forme. Bude to úžasná šou a šanca ukázať svetu, prečo sme na náš nový album takí hrdí. A je vždy skvelé robiť to, čo robíme najradšej, a to je hrať. Sme naozaj nadšení, že budeme súčasťou MTV Europe Music Awards."
 
Nominácie na MTV Europe Music Awards 2012 ovládla barbadoská speváčka Rihanna, ktorá má šancu získať sošku má v šiestich kategóriách. Za ňou s piatimi nomináciami nasleduje práve Taylor Swift. Po štyri sošky môžu získať Justin Bieber a Katy Perry, trikrát nominované sú Lady Gaga, Lana Del Rey, Nicki Minaj a Carly Rae Jepsen.

V kategórii Najlepší interpret zo Slovenska / Česka si nomináciu vyslúžili české formácie Mandrage a Sunshine, český spevák Ben Cristovao, slovenská speváčka Celeste Buckingham a slovenský raper Majk Spirit. Vlani aj predvlani túto kategóriu ovládla česká kapela Charlie Straight.

Hlasovanie sa začalo v pondelok 17. septembra na webstránke tv.mtvema.com/vote, v hlavných kategóriách bude otvorené do 9. novembra 11:59 SEČ.

Informácie pochádzajú z webstránky www.aceshowbiz.com a archívu agentúry SITA.

Zdroj: SITA
Foto: Nodoubt.com

Súvisiaci interpreti: No Doubt, Taylor Swift