Uplynulý týždeň priniesol predovšetkým bohatú nádielku nových klipov, keď nové videá predstavili napríklad John Legend, Pusha T, Homeboy Sandman alebo ¡Mayday!. V Česku zas vydali spoločný album Rest a DJ Fatte, pričom si naň prizvali okrem iných aj Strapa.

John Legend sa minulý mesiac oženil s modelkou Chrissy Teigen, ktorej venoval skladbu All Of Me z jeho aktuálneho albumu Love In The Future. Práve táto pieseň, ktorú produkoval samotný Legend spoločne s Daveom Tozerom, sa ako ďalšia v poradí dočkala videoklipu.

John Legend - All Of Me

Pusha T vydá 8. októbra svoj dlho očakávaný sólový debut My Name Is My Name, z ktorého sme už mohli počuť viacero skladieb. Najnovšie sa člen Clipse rozhodol zverejniť otvárací track King Push, pričom tak spravil priamo prostredníctvom videoklipu.

Pusha T - King Push

Aloe Blacc minulý týždeň príjemne prekvapil, keď vydal EP s názvom Wake Me Up, ktoré obsahuje štyri nové piesne. Jednou z nich je aj Love Is The Answer s produkciou od Pharrella.

Aloe Blacc - Love Is The Answer

Raekwon zas potešil všetkých fanúšikov Wu-Tangu, keď vzal inštrumentálku z Drakeovej skladby Pound Cake, nahral do nej vlastný text a vypustil ju do sveta pod názvom Marble Cake.

Raekwon - Marble Cake

Floridskí ¡Mayday! majú od júla vonku nový album Believers, na ktorom sa nachádza aj vec Shortcuts & Dead Ends. A práve táto pomalšia a osobná skladba sa stala najnovším kandidátom na videoklip, ktorý si teraz môžete pozrieť.

¡Mayday! - Shortcuts & Dead Ends

Nové video predstavil aj Homeboy Sandman, tentoraz sa vizualizácie dočkala vec Men Are Mortal z EP Kool Herc: Fertile Crescent. A ako je u tohto excelentného lyrika už dobrým zvykom, ani tentoraz nejde o klasický hip-hopový klip. Však posúďte sami.

Homeboy Sandman - Men Are Mortal

Organized Konfusion v zložení Pharoahe Monch a Prince Po patrili v 90. rokoch medzi najuznávanejšie undergroundové mená, no od roku 1997 sa obaja členovia venujú predovšetkým sólovým projektom. Je preto menším sviatkom, keď sa spoločne objavia na jednom tracku. Naposledy sa tak stalo v skladbe 3-O-Clock, ktorá sa bude nachádzať na pripravovanom albume PA2: The Director’s Cut kanadského producenta Marca Pola. Ten k tejto bombe teraz zverejnil aj klip.

Marco Polo feat. Organized Konfusion - 3-O-Clock

Ďalším producentom, ktorý v uplynulom týždni odprezentoval nový klip, je Statik Selektah. Ten vydal tento rok štúdiovku Extended Play, na ktorej sa nachádza aj track Gz, Pimps, Hustlers. V ňom hosťujú Wais P a Slaine, no klip vznikol ku skrátenej verzii bez druhého menovaného rappera.

Statik Selektah feat. Wais P - Gz, Pimps, Hustlers

Termanology momentálne pripravuje sólovku G.O.Y.A. (Gunz Or Yay Available), ktorá vyjde rovnako ako My Name Is My Name 8. októbra. Po skladbe Judo s hosťujúcim N.O.R.E. sme sa dočkali ďalšej ochutnávky v podobe tracku You Ain’t Safe, v ktorom sa zas predstavili Inspectah Deck a Maffew Ragazino.

Termanology feat. Inspectah Deck & Maffew Ragazino - You Ain’t Safe

V utorok vyšiel už druhý spoločný album dvojice Rest a DJ Fatte s názvom Střepy. Krátko predtým ešte títo reprezentanti labelu Ty Nikdy predstavili z novinky skladbu Noční směna, v ktorej Restovi za mikrofónom asistuje Strapo. Okrem neho na albume hosťujú aj Idea, Boy Wonder, Paulie Garand, Separ alebo Majself.

Rest & DJ Fatte feat. Strapo - Noční směna

Autor: Miguel Mitchél
Foto: AP Photo/Charles Sykes

Súvisiaci interpreti: John Legend, Pusha T