Slovenská formácia The Paranoid predstavila nový videoklip k najosobnejšej piesni Igora Belaja, speváka a textára kapely. Pozrite si vizuál ku skladbe Môžeš ísť, ktorý vznikol pod taktovkou režiséra Anakina Foxa.

"Video umelecky zachytáva príbeh stratenej lásky. Chlapec sa snaží doslova poskladať časti mŕtveho tela svojej polovičky, pričom nie je jasné ako a prečo dotyčná zomrela. Podstatné je, že ju poskladal, aby ju mal opäť celú. Či už je to jeho halucinácia alebo skutočný happy end, to necháme na úsudok divákov. Nechceli sme nič jednoduché a plytké. Anakin video poňal umelecky a núti diváka pouvažovať nad dejom," uviedol na margo klipu spevák Igor Belaj, ktorý nakrúcal interiérové scény spolu s kapelou v Banskej Bystrici.

"Interiérové scény, v ktorých hráme, sa nakrúcali v Banskej Bystrici v jednom podniku, v ktorom Anakin a jeho tím postavili scénu a jednoduché kulisy. Väčšina vonkajších scén sa točila v Rakúsku pri veterných mlynoch. Tých sme sa my ako kapela už nezúčastnili a celý natáčací deň sme s dôverou ponechali na filmárov," objasnil frontman The Paranoid.

Ako ďalej dodal, klip obsahuje aj drastickejšie zábery na časť ľudskej končatiny zahrabanej v zemi alebo na ihlou zašívanú ranu na stehne. Pieseň sa podľa jeho slov určite objaví aj v koncertnom programe, ktorý formácia odohrá na blížiacom sa českom turné so skupinou Mandrage. To začína už 8. októbra v Litoměřicích.


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Marek Kučera z Universal Music. Text článku bol doplnený o informácie z agentúry SITA.

Foto: Braňo Gza Wáclav

Súvisiaci interpreti: The Paranoid