Americký hudobník Eddie Vedder zverejnil cover verziu piesne Imagine od Johna Lennona. Skladbu, ktorá je podľa slov frontmana kapely Pearl Jam "najsilnejšia pieseň, aká kedy vznikla", predstavil po prvý raz naživo v júli v Portugalsku. Fanúšikom je už však k dispozícii na stiahnutie aj na portáli iTunes.

Eddie Vedder sa prostredníctvom nahrávky snaží podporiť aktivity organizácie Heartbeat, ktorá združuje mladých izraelských a palestínskych hudobníkov. "Prisahám Bohu, že tam vonku sú ľudia, ktorí hľadajú dôvod na to, aby mohli zabíjať! Hľadajú zámienku, vďaka ktorej by mohli prekročiť hranice a privlastniť si zem, ktorá im nepatrí. Mali by vypadnúť a starať sa o svoje vlastné veci," vyjadril sa vraj hudobník k izraelsko-palestínskemu konfliktu počas koncertu Pearl Jam v Londýne.

"Nie je to niečo, s čím by som chcel čoskoro skončiť. Myslite si o mne, že som naivný. Radšej budem naivný, úprimný a plný nádeje, ako by som mal byť ticho zo strachu, že ma niekto nesprávne pochopí alebo by sa mi chcel pomstiť," napísal neskôr na webstránku Pearljam.com.

Eddie Vedder sa narodil 23. decembra 1964. Známy je predovšetkým ako frontman spomínanej grungeovej skupiny Pearl Jam, s ktorou vydal albumy Ten (1991), Vs. (1993), Vitalogy (1994), No Code (1996), Yield (1998), Binaural (2000), Riot Act (2002), Pearl Jam (2006), Backspacer (2009) a Lightning Bolt (2013). Ako sólový interpret má na konte nahrávky Into the Wild (2007) a Ukulele Songs (2011).

TIP: Koncert Pearl Jam = zažiť tri hodiny elektrizujúceho rocku


Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/EddieVedder

Súvisiaci interpreti: Eddie Vedder, Pearl Jam