Zdá sa, že jedna z najväčších ikon amerického popu z 90-tych rokov Mariah Carey si odmieta priznať, že už dávno nie je dvadsiatničkou. Pri pohľade na jej najnovší videoklip GTFO sa zrejme neubránite pocitu, že jeho režisér rátal s oveľa mladšou speváčkou pred kamerou.

Už je to síce pár rokov, odkedy Mariah Carey vydala poriadny hit, o pozornosť médií však núdzu nemá. Tie však o niekdajšej megahviezde informujú najmä v súvislosti s jej postavou, nepodarenými vystúpeniami či milostným životom. Napokon práve o stroskotanom vzťahu s milionárom Jamesom Packerom, o ktorom pravidelne informovali bulvárne plátky, je aj nová pieseň GTFO.

V úvode videoklipu ešte vidíme speváčku v jej spálni, no neskôr ju môžeme sledovať ako sedí na kuchynskej linke s pohárom vína v ruke. Samozrejme, vo všetkých scénach je len vo veľmi úspornej nočnej bielizni. Pohľad na ňu určite poteší nejedno mužské oko a je vidieť, že oproti obdobiu pred rokom či dvoma viditeľne schudla. O to viac vyniká jej bujné poprsie, ktoré len tak tak udržala tam, kde má byť.

Otázne je, či tým chcela svojmu bývalému pripomenúť, o čo prišiel, alebo si takto hľadá nových nápadníkov. Treba však povedať, že po hudobnej stránke ide o oveľa vydarenejší kúsok, než minuloročný singel I Don't, ktorý snáď aj samotná Carey s odstupom času považuje za zbytočný výkrik. 


Podarí sa jej odraziť od dna?

Súdiac podľa textu piesne GTFO (akronym pre Get The Fuck Out - v preklade pál do pi...) sa zdá, že rozchod s Packerom pre ňu vôbec nebol ľahký. Mariah v novinke priznáva, že jej zlomil srdce a v refréne dookola opakuje, že už by konečne mohol vypadnúť z jej života. Na tvorbe veľmi osobnej skladby sa pochopiteľne podieľala samotná speváčka, spoluautormi sú Bibi BourellyPorter RobinsonPaul "Nineteen85" Jeffries a Jordan Manswell, pričom poslední dvaja sú zároveň producentmi skladby.

Svoj zatiaľ posledný album Me. I Am Mariah... The Elusive Chanteuse vydala Mariah ešte v roku 2014 a je to jej suverénne najhoršie sa predávajúca nahrávka v kariére. Singel GTFO má byť predzvesťou ďalšej, v poradí už pätnástej štúdiovky, no zatiaľ to nevyzerá, že by sa z pomyselného dna svojej kariéry chystala odraziť. Videoklip GTFO je na Youtube už tri týždne a má len slabých (na americké, resp. globálne pomery) 4,3 milióna prehratí.

V singlovom rebríčku Billboard Hot 100 sa rodáčka z New Yorku nedostala do prvej desiatky už takmer 10 rokov. Už zajtra (4.10.) plánuje vydať prvý oficiálny singel z nového albumu (GTFO je klasifikovaná len ako promo singel), jeho názov je With You. GTFO medzitým už stihla predstaviť aj naživo počas iHeart Radio Music Festivalu v Las Vegas a mala by ho zaspievať aj 9. októbra počas odovzdávania hudobných cien American Music Awards.

Autor: Dušan Marko
Foto: Youtube / koláž Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Mariah Carey