Spevácke hviezdy Bruce Springsteen, Sting, Billy Joel, Jon Bon Jovi, Mary J. Blige, Christina Aguilera a skupina Aerosmith sa v piatok spojili na pomoc obetiam ničivej superbúrky Sandy. Vystúpili na benefičnom koncerte Hurricane Sandy: Coming Together, ktorý svojou účasťou podporili aj ďalšie známe osobnosti.

Podujatím, na ktorom premietali zábery zo škôd spôsobených Sandy v New York City a na pobreží New Jersey, sprevádzal známy moderátor Matt Lauer.

Ako prvá vystúpila Christina Aguilera, ktorá sa narodila v newyorskej mestskej časti Staten Island. "Pred štyrmi dňami tade prešiel hurikán Sandy a zničil ju," povedala a sľúbila, že urobí čokoľvek bude môcť, aby pomohla. Rodák z New Jersey Jon Bon Jovi predviedol skladbu Who Says You Can't Go Home. Billy Joel, ktorý vyrastal na Long Islande, zaspieval svoju pieseň Miami 2017 (Seen the Lights Go Out on Broadway) s pozmeneneným textom.

Sting si vybral Message in a Bottle so známym refrénom "I'll send an S.O.S. to the world", Aerosmith zaspievali Dream On, Mary J. Blige The Living Proof a Springsteen so svojou E Street Band koncert ukončili piesňou Land of Hope and Dreams. "Boh žehnaj New Yorku, Boj žehnaj Jersey Shore," povedal. Hodinový koncert vysielali televízne stanice patriace spoločnosti NBC Universal, pričom finančné príspevky od divákov poputujú Červenému krížu, ktorý pomôže ľuďom zasiahnutým tragédiou i s rekonštrukčnými prácami.

Sandy si vyžiadala v USA vyše 100 obetí, ďalších najmenej 70 ľudí zahynulo v krajinách Karibiku. Živel vo viacerých amerických štátoch spôsobil škody dosahujúce odhadom dovedna až 50 miliárd dolárov. Jedna z najväčších búrok v histórii USA zasiahla oblasť od Severnej Karolíny až po Connecticut.

Christina Aguilera - Beautiful (live)

Aerosmith - Dream On (live)

Bruce Springsteen - Land of Hope and Dreams (live)

Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/NBC, Heidi Gutman

Súvisiaci interpreti: Bruce Springsteen, Christina Aguilera