Americká speváčka Taylor Swift zverejnila skladbu Call It What You Want. Novinka je už štvrtou ukážkou z jej pripravovanej štúdiovky Reputation, ktorú uvedie na trh 10. novembra. Dvadsaťsedemročná interpretka ku skladbe ponúkla aj lyric video.

Taylor Swift už zo spomínaného albumu Reputation ponúkla single Look What You Made Me Do...Ready For It? a Gorgeous. K prvým dvom menovaným piesňam zverejnila aj videoklipy a sledovanosť obidvoch je dôkazom, že patrí medzi najväčšie hviezdy súčasnej pop music.

Klip Look What You Made Me Do, v ktorom doslova pošliapala svoje staré ja, má za dva mesiace viac než 660 miliónov prehratí, a minulotýždňový futuristický vizuál ...Ready For It?, v ktorom účinkuje ako kyborg, za pár dní prekonal hranicu 50 miliónov pozretí. Novinka Call It What You Want má oproti videosinglom menej agresívny zvuk, no potvrdzuje speváčkino progresívnejšie smerovanie a očarenie elektronikou.


Taylor Alison Swift vydala debutový, eponymný album v roku 2006. Nadviazala naň štúdiovkami Fearless (2008), Speak Now (2010), Red (2012) a 1989 (2014). So všetkými nahrávkami, s výnimkou prvej, sa jej podarilo dobyť americký albumový rebríček Billboard 200.

Na konte má napríklad desať cien Grammy, 21 Billboard Music Awards či 19 American Music Awards vrátane Dick Clark Award for Excellence. V roku 2009 sa objavila v seriáli Kriminálka Las Vegas (2000 - 2015). Zahrala si aj vo filmoch Valentín (2010) a Darca (2014).

Prečítajte si: Popový Blade Runner? Pozrite si Taylor Swift v koži kyborga

Zdroj: SITA (Pitchfork.com), Hudba.sk
Foto: Matt Sayles/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: Taylor Swift