Už takmer desať rokov čakajú fanúšikovia kapely Rammstein na nasledovníka dosky Liebe ist für alle da. Paralelne k vydaniu zatiaľ nepomenovaného albumu, ktorého vydanie je naplánované na jar 2019, odorhá Rammstein svoje prvé štadiónové turné vo svojej histórii.

Nemecká skupina Rammstein existuje už takmer dvadsaťpäť rokov, pričom silnú základňu fanúšikov si vypestovala už debutovým albumom Herzeleid z roku 1995. Z albumu pochádzajúci single Du riechst so gut, Asche zu Asche alebo Rammstein možno dnes bez preháňania považovať za klasiky v ich repertoári, ktoré na koncertoch skvele fungujú aj po viac ako dvadsiatich rokoch od ich vzniku.

Aktuálne majú Rammstein na svojom konte šesť štúdiových albumov, dvadsaťpäť singlov, tri živé hudobné nosiče a v ich diskografii nechýba ani jedna kompilácia tých najväčších hitov, z ktorých možno spomenúť napríklad songy Engel, Du hast, Ich will, Pussy alebo Amerika. Sú jednou z najúspešnejších nemeckých kapiel vôbec, pričom asi najväčšiu popularitu a stále nových fanúšikov získavajú svojimi provokatívnymi klipy a pompéznou koncertnou šou, v ktorej nechýbajú ani skvelé pyrotechnické efekty.

O ich jedinečnosti sa české publikum mohlo naposledy presvedčiť v máji minulého roka, keď Rammstein dvakrát vypredali štadión v pražskom Edene. Počas nadchádzajúceho turné možno očakávať podobný či možno ešte väčší záujem, preto sa kapela rozhodla v Prahe ohlásiť rovno dva koncerty, a to 16. a 17. júla v Eden Aréne. Posledná zastávka ich turné sa uskutoční 22. augusta vo Viedni

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Petr Novák.

Súvisiaci interpreti: Rammstein