Folk-punková kapela Cascabel z Banskej Bystrice od svojho vzniku v roku 2014 precestovala so svojou tvorbou rôzne kúty sveta. Predstavila sa naprieč celým Slovenskom a Českom, no zavítala aj do Škandinávie, Ruska, Írska, Nemecka, Belgicka, Veľkej Británie a Kanady. Teraz prichádza so svojím druhým singlom Against the wind.

Singel sa objaví aj na pripravovanej split platni Rum tales. Tú kapela vydáva spoločne s českou kapelou Cheers. Pätica muzikantov v zložení Lukáš (spev, gitara), Martin (gitara, vokály), Tomáš (kontrabas, banjo), Izák (husle) a Chris (cajón, perkusie) je povestná energickou muzikou, v ktorej sa mixuje dravosť punku, čo v novej piesni nie je až také citeľné. Pieseň Against the Wind prichádza s novými prvkami ako banjo či zborový spev, ktoré doposiaľ kapela vo svojom folk-punku nepoužívala.


Čo však striktne kapela dodržiava, je čistá akustika. Kapela v skladbe prirovnáva prízemné činny ľudí v problémových situáciach ku vtákom lietajúcím v daždi, ktorí sa taktiež držia bližšie pri zemi. Pieseň dostala aj jednoduchý vizuál v podobe lyrics videa, ktoré kapela nahrala cestou na koncert.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol za skupinu Cascabel Lukáš Palatínus. Text sme upravili a doplnili.