Bratislavské post-grungové zoskupenie Verdikt Znie prikladá ruku k dušičkovo-helloweenskej sezóne a predstavuje maskovaný, komixovo ladený videoklip k ich piesni Balíček spokojnosti. Melancholická skladba predstavuje obraz dnešnej doby, v ktorej sa ľudia čoraz častejšie dostávajú do psychických úzkostí. Odpoveď často nachádzajú zabalenú v "balíčku spokojnosti".

"Je to asi najdivnejšie obdobie dušičiek v mojom živote. Cítim, ako si táto nepríjemná doba vyberá daň na psychike, či už mojej alebo ľuďí okolo mňa. Myslím, že je to kvôli neistote, ktorú cítime. Presne o tejto neistote a podvedomom strachu je aj táto pieseň," približuje myšlienku skladby spevák Filip Pokorný

Napriek vážnej téme je videoklip braný s dávkou humoru a nadhľadu. Pokorný si v klipe zahral všetky postavy. Neváhal sa prezliecť za ženu či vyholiť si stred hlavy na štýl Keitha Flinta z kapely Prodigy. Videoklip vznikal počas jarnej karantény a bol natočený po domácky, pred zeleným plátnom. "Spomedzi všetkých rekvizít som sa najviac zabavil s konfetami, ktoré v klipe vystrelím z plastovej flaše na začiatku posledného refrénu. Ešte pár dní po natáčaní boli farebné konfety po celej izbe, v oblečení, v posteli, všade," s úsmevom dodáva frontman kapely, ktorý zastrešil klip od samotného natáčania až po finálny strih.


Tak ako videoklip, aj samotná nahrávka, mix a mastering skladby Balíček spokojnosti vznikli DIY spôsobom v réžii Pokorného. Novinka je najnovším singlom z čerstvo vydaného albumu s názvom 20102020. Jeho nahrávanie začalo ešte v roku 2014, ale po turbulentom období v kapele sa nahrávanie odložilo na neurčito. Album tak bol rozpracovaný niekoľko rokov a až rok 2020 dal kapele príležitosť dokončiť ho. Zvyšok nahrávania prebiehal na diaľku tak, že si členovia kapely posielali po domácky dohraté party medzi sebou. Zostavu kapely Verdikt Znie tvoria Adam Šamaj (gitara), Matej Piliar (basgitara), Michal Goňa (bicie) a Filip Pokorný (gitara, spev).

Album 20102020 vyjde čoskoro digitálne na všetkých streamovacích platformách. Obsahuje prierez desiatich rokov fungovania kapely v podobe dvadsiatich skladieb. Staršie piesne prešli novým masteringom, a tak si ich poslucháči môžu vychnutnať v hutnejšom zvuku.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Filip Pokorný. Tlačovú správu sme upravili. Novinky skupiny Verdikt Znie môžete sledovať na jej profiloch na  Instagrame a Youtube.