V nebo a peklo už nikto neverí. To je názov najtvrdšej skladby audiovizuálneho projektu skladateľa, textára a basgitaristu Mariana Zimu Story, ktorý vďaka minuloročnému albumu žne pozitívne ohlasy kritikov na Slovensku aj v Českej republike. Po takmer roku a pol od jeho vydania vychádza k skladbe s ťažkotonážnym metalovým zvukom videoklip.


V nahrávke V nebo a peklo už nikto neverí figurujú osvedčení Zimovi spoluhráči ako slovenský bluesový mág René Lacko a bubeník Vladislav Leškovský, s ktorými zakladateľ projektu Story spolupracoval napríklad na skladbách Keď sa nikto nedíva s Pavlom Hammelom, či stále čerstvej Anjel strážnik s Petrom Lipom.

Roly vokalistu sa tentoraz zhostil Radek Zapletálek. "Dlho-predlho som pre skladbu nevedel nájsť vhodného speváka. Na Slovensku sa mi to napokon ani nepodarilo. Keď Radek naspieval demo, vedel som, že je ten pravý pre túto vec," hovorí Marian Zima.

V sugestívnom čiernobielom klipe sa okrem reportážnych a spravodajských záberov objavia aj postavy zo slovenskej politickej scény. "Žijeme dobu, kedy kvôli bigotnosti a pokrytectvu na Slovensku zasa po dlhých rokoch tečie krv. A v nebo a peklo tu často najmenej veria tí, ktorí majú týchto slov plné ústa. Ak sa nám podarí donútiť aspoň pár ľudí uvedomiť si situáciu a rozmýšľať v súvislostiach, bude tu lepšie," hovorí autor.


Vydanie klipu k tejto skladbe je tiež prejavom uznania metalovým fanúšikom na Slovensku a v Českej republike. "Metaloví priaznivci sú v dobrom zmysle staromódni. Kupujú si cédečka a platne, nenapaľujú. Cestujú za svojimi obľúbenými skupinami na koncerty, sledujú, čo sa deje. Sám som vyšiel z podobného prostredia a vždy mi bude blízke," dodáva Marian Zima.

Story v týchto týždňoch finišujú s prípravami vinylového albumu aj s novými skladbami. Ten by sa mal objaviť na trhu na jar budúceho roka.

Rozhovor: Marian Zima o projekte Story: Keď vyjadruješ názor, polovici ľudí nevyhovieš

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol PR manažér Story Vlado Pisár. Správu sme upravili.