Trnavská skupina Hash počas jesene vydala svoj nový album First Aid, ktorý obsahuje sedem skladieb s klasickým rock'n'rollovým zvukom evokujúcim tvorbu The Beatles, Chucka Berryho a ďalších velikánov 60. a 70. rokov.

Ozdobou tretieho albumu skupiny Hash, ktorú môžete poznať napríklad z kompilácie nášho portálu vydanej v roku 2007, je producentské a muzikantské majstrovstvo kapely, ktorá sa touto nahrávkou posunula na vyššiu úroveň. Ozdobou albumu, ktorý vznikol v domácom prostredí Studia Bunker v Trnave, je klasický zvuk klavíra Denisa Banga a skladateľské umenie lídra skupiny Mária Gajarského. Ten dokáže napísať skladby znejúce akoby vznikli pred pol storočím bez toho, aby interpretov z tohto obdobia vykrádal. 

Na albume First Aid sa podieľalo viacero hudobných hostí - v piesni Hurricane, ktorá je skutočným rockovým hurikánom, znie bluesová harmonika Jakuba Daniša (ex K.D.A., Beans and Bullets), skladbu Double Life, ku ktorej skupina v spolupráci s Radmilou Buricovou a Martinou Kinčeš natočila aj videoklip, zase obohatil trubkár Peter Letovanec (Delikatesa Jazz Project). Vo videoklipe sa predstavila aj nová vokalistka skupiny Linda Mankovecká.

K novinke kapela nafotila aj sériu tematických fotografií v lekárskych prevlekoch. Spevák a skladateľ Mário Gajarský tvrdí, že novým albumom chce kapela "poskytovať prvú pomoc poslucháčom trpiacim umeleckou podvýživenosťou spôsobenou mainstreamom". Želáme skupine v tejto misii veľa zdaru.

Hash - Double Life

Tracklist albumu Hash - First Aid:


1. Perfect Week
2. Double Life
3. Hurricane
4. Tell Me
5. Poet
6. Love Is All Love Is You
7. Sweet Little Sixteen

Text: PR / jan.s
Foto: Reverbnation.com/hashtrnava

Súvisiaci interpreti: Hash