Tohtoročný veľký koncertný návrat obľúbenej skupiny Le Payaco dopadol na výbornú. Vypredané Le Payaco | Para Galaxy Alpha Tour 2014 prinieslo nielen jedenásť vydarených koncertov. Počas turné navyše vznikol i videoklip k novému singlu Bozkávať a hrýzť, ktorý kapela predstavuje už dnes. To je však len prvá z dobrých správ pre fanúšikov.

Svoj osemnásty rok na hudobnej scéne trojica hudobníkov uzatvára vydaním nového singla s horúcim názvom Bozkávať a hrýzť. Ako hovorí frontman skupiny Le Payaco Tomáš Sloboda, skladba je venovaná všetkým chlapom so "super egom" a ženám s darom reči, ktorú používajú na odzbrojenie "superhrdinov".

Zatiaľčo o hudobnú stránku piesne sa postarali bubeník Juraj Vitéz a spevák Tomáš Sloboda, pri tvorbe textu spevákovi pomáhal Vlado Janček z kapely Saténové ruky. "Hudba vznikla doma na španielke, keď som pripravoval materiál na naše prípravné práce v skúšobni. Potom sme ju dopracovali spoločne s celou kapelou. V štúdiu sa nakoniec ukázalo, že zvolíme elektronickejší aranžmán, o čo sa postaral Tomáš s Marekom Rakovickým," hovorí spoluautor hudby Juraj Vitéz. Skladba dostala finálnu podobu vo vyhľadávanom nahrávacom štúdiu LVGNC Studios, v ktorom sa Le Payaco stretáva čoraz častejšie.

videoklip Bozkávať a hrýzť Zdroj: Youtube

Rok 2015 v znamení prvého albumu po 10 rokoch

Ako ten uplynulý, rovnako i nadchádzajúci rok bude pokračovaním veľkého návratu skupiny Le Payaco. Kým tohtoročné turné bolo prvým po ôsmich rokoch od poslednej šnúry, v roku 2015 sa pre zmenu kapela po desiatich rokoch zatvorí do štúdia. Ešte v tom istom roku chce totiž predstaviť nový album. Práve preto sa rozhodla zverejniť po dlhšej odmlke singel Bozkávať a hrýzť. "Je to prvá dokončená pesnička z našej pripravovanej platne, ktorú plánujeme vydať na budúci rok. Toto je prvá ochutnávka," vysvetľuje bubeník Juraj Vitéz a jedným dychom dodáva, že okrem novej platne sa fanúšikovia môžu tešiť aj na množstvo koncertov. 

Neopakovateľnú atmosféru vypredaných jesenných koncertov sa Le Payaco rozhodli využiť a videoklip k singlu Bozkávať a hrýzť nakrútili priamo uprostred šnúry. "Videoklip sme si natočili na mobilné telefóny počas nášho turné so skupinou Para. Sami sme nevedeli, čo z toho môže vzniknúť. Nakoniec nám pomohol nápad Igora Derevenca, ktorý do záberov pridal elektrizujúce animácie a zvýraznil určité zábery v obraze. Myslím, že výsledok stojí za to!" dodáva Juraj o klipe. O produkciu a postprodukciu jemne psychedelického videa sa postarali Agentúra Clockwise a Štúdio 727.

Pre úplnosť, ak by niekto nevedel, doposiaľ nespomenutým tretím členom Le Payaco je basák Martin Stempel so šibalským pohľadom. Na koncertoch trojicu dopĺňa gitarista Tomáš "Tomky" Vagaský (Vetroplach, Diego), ktorý sa tiež mihne v novom klipe. 


Prečítajte si: Tomáš Sloboda o úspešnom turné: "Lepší spôsob psychohygieny nepoznám"

PS: Žeby sa Igor Derevenec inšpiroval klipom Sheezus speváčky Lily Allen? Je to celkom možné, no rozhodne nie na škodu, animácie koncertné video pekne ozvláštnili.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Adriána Čahojová z agentúry Soul For Show. Článok bol upravený redakciou.

Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Le Payaco