Pieseň All I Want For Christmas od Mariah Carey bola pred pár rokmi označená za najotravnejší hit Vianoc. Notoricky známa skladba aktuálne dostala sviežu novú podobu (vlastne hneď 20 podôb) vďaka nášmu obľúbenému YouTuberovi Anthonymu Vincentovi, ktorý je známy unikátnymi coververziami popových hitov.

Anthony Vincent sa na svojom YouTube kanáli s názvom Ten Second Songs už "pustil" do takých mien ako Michael Jackson, Katy Perry, Linkin Park či Ariana Grande. Tentokrát sa rozhodol natočiť vianočný špeciál a na paškál si vzal All I Want For Christmas od Mariah Carey. Jeden z najhranejších viacnočných songov má jubileum - vyšiel pred 20 rokmi - takže počas tohtoročného adventu ho rozhodne nebudete počuť menej ako v minulosti. Čo nie je dobrá správa, pretože ako v roku 2011 ukázal jeden austrálsky prieskum, je považovaná za najotravnejšiu sviatočnú pieseň, ktorá robí ľuďom kulisu pri nakupovaní darčekov. Výrazným hudobným smogom je každoročne v decembri aj v slovenských rádiách a obchodoch, takže je dosť možné, že by Mariah takéto nelichotivé prvenstvo získala aj u nás.

Talentovaný YouTuber však vie, ako miliónkrát obohraté hity ukázať v inom svetle. V novom videu už tradične najskôr imituje samotnú speváčku a v nasledujúcich minútach prekvapuje napodobňovaním rôznych štýlov spevu. Vďaka tomu si môžete vypočuť, ako by milovaný aj nenávidený vianočný song znel v podaní interpretov ako Billy Joel, Nat King Cole, Blink-182, Tom Jones, Ronnie James Dio, Imagine Dragons, Usher, Meshuggah, Il Divo, Bruce Springsteen, John Lennon, Depeche Mode, Trans-Siberian Orchestra, Bing Crosby či dokonca Alvin a Chipmunkovia.

Video malo v utorok premiéru na webe amerického hudobného magazínu Billboard. Vyšlo spolu s veľkým rozhovorom, v ktorom sa o počiatkoch a fungovaní jedného najúspešnejších tohtoročných YouTube objavov dozviete viac.


Vďaka, Anthony, najväčšia vianočná odrhovačka bola aspoň na chvíľu znesiteľná!

Text: Hudba.sk
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Mariah Carey