Sima aj jej Päť chlapov v kapele na žiadosť mnohých fanúšikov nahrali štúdiovú verziu vianočnej pesničky Vianočné Šalalí. Tá vznikla spontánne minulý rok - tesne pred Vianocami cestou vo vlaku na vystúpenie do Košíc - a vôbec nebola plánovaná ako singel.

"Celé to vzniklo vo vlaku a veľmi rýchlo. K melódii sa mi text písal skoro sám... Neplánované video sme v uliciach predvianočných Košíc nakrútili s kamarátkou na druhý deň, namiesto pôvodne dohodnutej kávičky. Veľmi ma teší, že sa video ľuďom zapáčilo, a preto sme sa rozhodli dať tejto skladbe aj štúdiovú podobu, ktorá bola hotová rovnako rýchlo, ako to celé vlastne začalo," objasnila Sima Martausová.


Pôvodná spontánne natočená verzia:


Momentálne sa Sima spolu so svojou kapelou v zložení Igor "Ajdži" Sabo (bicie), Martin Zajko (gitary, mandolíny, ukulele), Pišta Lengyel (gitara, steel guitar), Martin Gašpar (kontrabas, basa) a Martin Wittgruber (klávesy, akordeón) s úspechom postupne predstavujú českému publiku. Ako hosťa na svojom vypredanom turné si ju totiž vybrala mladá a v Čechách veľmi populárna skupina Jelen. Spoločne už absolvovali koncerty v Brne, Ostrave, Karlových Varoch a Hraniciach na Morave. "S kapelou Jelen si veľmi dobre rozumieme, ich harmonikár Janek Kovařík sa na jednom z koncertov ku mne len tak pridal a odvtedy už hrá vždy spolu so mnou," prezradila sympatická pesničkárka.

V každom z českých miest má Sima pripravenú pieseň o ich meste, ktorú veľmi rýchlo naučí publikum a s radosťou si ju spoločne zaspievajú. Takto plánuje do svojho koncertného programu zapojiť aj fanúšikov v Plzni, Pardubiciach, Českých Budějoviciach a Prahe, kde ju čakajú najbližšie koncerty. Okrem českých koncertov stíha aj vystúpenia po celom Slovensku. Predvianočnú šnúru koncertov zakončí už takmer tradične na dnes už skoro vypredanom koncerte v klube Ateliér Babylon v Bratislave.

Termíny decembrových koncertov:

4. 12. - Plzeň
5. 12. - Pardubice
9. 12. - České Budějovice
12. 12. - Hlohovec
13. 12. - Praha
15. 12. - Smižany
16. 12. - Liptovský Mikuláš
17. 12. - Nitra
20. 12. - Bratislava

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Rado Mešša z Pro:messa. Viac sa dozviete na speváčkinej oficiálnej webstránke alebo na Facebooku. 

Súvisiaci interpreti: Sima Magušinová