Spevák Robo Opatovský aktuálne pripravuje už svoj tretí vianočný album, ktorý plánuje vydať na budúci rok. Prvý singel z neho však ponúka už teraz. Spojil v ňom sily s kolegyňou Máriou Čírovou, ktorá v týchto dňoch taktiež fanúšikom ponúka vianočnú nahrávku, svoju prvú.

V posledných rokoch sa zdá, že Robo Opatovský by bez najkrajších sviatkov roka mal o polovicu menej práce. Už po tretíkrát pracuje na vianočnom albume a hoci novinku nestihne vydať tento rok, pre fanúšikov aj tak pripravil vianočné prekvapenie. Je ním duet so speváčkou Máriou Čírovou, s ktorou spolupracoval prvýkrát.

"Som veľmi spokojný, Mária je úžasná speváčka. Skladbu Vianoce zaspievala precítene, s nádherným výrazom. Ako autor sa veľmi teším, že sa jej skladba zapáčila hneď na prvé počutie a prijala moje pozvanie na naspievanie duetu. Producentom skladby je Tomáš Gajlík, Myslím si, že skladbu zaranžoval úplne fantasticky. Mám veľkú radosť zo spolupráce so spevákmi z Detského operného štúdia Štátneho divadla Košice, ktorí nám veľmi pomohli k tej pravej vianočnej atmosfére. Keď som to po prvý raz počul, mal som zimomriavky," teší sa Robo Opatovský.

"V refréne spievam Márii druhý hlas, Myslím si, že nám spolu hlasy veľmi dobre znejú. Pri mužsko–ženskom duete je dôležité nájsť tóninu, ktorá bude vyhovovať obom. Nám sa to myslím podarilo. Dúfam, že sa výsledok našej spolupráce bude páčiť," dodáva o novinke, ktorej text napísali Oľga Záblacká a Juraj Žák. O obrazovú podobu duetu sa postaral talentovaný Samuel Hindy, je v nej zachytená atmosféra pohody na stretnutiach Robovej a Máriinej rodiny v predvianočnom čase.


Kým Robo Opatovský už má na konte dva vianočné albumy, Mária Čírová sa začala vianočným projektom venovať len nedávno. "Tiež som nastúpila na tento 'vianočný vlak' a cítim sa v tom dobre. Som šťastná, keď môžem vianočnou hudbou obohatiť ľudí. Správna vianočná pesnička má podľa mňa byť o tom, že keď človek zavrie oči, cíti blízkych, krb, praskajúce drevo, počuje sane s roľničkami, behá mu mráz po chrbte... A v tejto pesničke to všetko je," hovorí 27-ročná speváčka a skladateľka, ktorá koncom novembra vydala svoj prvý vianočný album. "Vianoce milujem. Je to obdobie pokoja, keď sa človek stíši, zahĺbi, uvažuje nad svojím životom, vzťahmi, sebou. Je to jediné obdobie za rok, keď človek takto spomalí," dodáva dvojnásobná matka Mária Čírová.

"Rodina, pohoda, relax, oddych. To sú pre mňa Vianoce. Tým, že ma čaká veľa predvianočných vystúpení, tak sa naozaj najviac teším na to, keď budem s rodinou. Som zvedavý, ako bude Hanka reagovať na stromček, výzdobu, darčeky. A na Vianoce budem o rok starší, pretože 25. decembra budem s rodinou oslavovať nielen Božie narodenie, ale aj moju 44ku," vyznáva sa otec malej dcérky Robo Opatovský, čím zároveň vysvetľuje svoj špeciálny vzťah k Vianociam. Asi žiadny slovenský hudobník nemá na konte toľko vianočných songov ako on, no vzhľadom na to, že Robo je "dieťaťom Vianoc", ide o prirodzený smer jeho tvorby. Nasledovníka dvoch úspešných vianočných albumov, za ktoré získal platinové platne, plánuje vydať na budúci rok.

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House. Aktuálne informácie o aktivitách Roba Opatovského nájdete na stránkach www.roboopatovsky.com a facebook.com/robo.opatovsky.fanpage.

Foto: Mako Hindy

Súvisiaci interpreti: Mária Čírová, Robo Opatovský