4,444 miliardy pozretí za necelých jedenásť mesiacov. To je aktuálna bilancia videoklipu k najväčšiemu tohtoročnému hitu Despacito portorickej dvojice Luis Fonsi a Daddy Yankee. A to hovoríme len o prvej verzii bez hosťa Justina Biebera. Ako na taký fenomenálny úspech nadviazať? Fonsi sa o to pokúsil duetom so známou americkou speváčkou.

Demi Lovato netreba fanúšikom súčasnej pop music špeciálne predstavovať, no možno nie každý vie, že rodáčka z mesta Albuquerque v americkom štáte Nové Mexiko, ktorá vyrastala v texaskom Dallase, má z otcovej strany mexické korene. Svoj hispánsky temperament naplno ukázala práve v novej spolupráci s Luisom Fonsim, v ktorej speváčka okrem angličtiny spieva aj po španielsky.

Demi Lovato, videoklip Échame La Culpa Zdroj: Youtube

Skladba má názov Échame La Culpa (v preklade niečo ako Moja vina) a premiéru mala v polovici novembra spolu s videoklipom. Ten atmosférou a farbami nadväzuje na druhú polovicu klipu Despacito, ktorý sa tento rok nevídaným spôsobom za pol roka od zverejnenia dostal na čelo rebríčka najsledovanejších videí na Youtube. A šialenstvo okolo neho stále neutícha - od leta si pred druhým v poradí (See You Again dvojice Wiz Khalifa a Charlie Puth) vytvoril už 1,2-miliardový náskok.

Silný nástup má aj Fonsiho novinka, ktorá má za dva týždne od zverejnenia už 166 miliónov prehratí. Svoj podiel má na tom určite aj Lovato, ktorá v horúcom latinsko-americkom klipe vyzerá sexi ako nikdy predtým. Speváčku môžete vidieť v rôznych odvážnych outfitoch v miestnosti pripomínajúcej hodinový hotel, či na žúre v opustenej budove, kam Luis Fonsi a jeho partia priniesli priam karnevalovú atmosféru.


Z úplne iného súdka je videoklip Demi Lovato k titulnej skladbe jej nedávno vydaného albumu Tell Me You Love Me. Je to v podstate krátky film, v ktorom speváčku požiada o ruku muž, stvárnený hercom Jessem Williamsom (Klinika Grace). Postupne sa však dozvedáme, že ich vzťah nie je žiadnou idylkou a celá dráma vyvrcholí počas svadobného dňa.

Aj samotná skladba je výbuchom emócií, ktorý je na míle vzdialený od ľahkej tanečnej spolupráce s Fonsim. V každom prípade Demi zvláda obe polohy a potvrdzuje, že právom patrí medzi najúspešnejšie popové speváčky mladej generácie.


Text: Hudba.sk, pm
Foto: Youtube (koláž Hudba.sk)

Súvisiaci interpreti: Demi Lovato, Luis Fonsi