Dnes už 42-násobný zlatý slávik Karel Gott vlani v septembri vydal dvoj-CD výberovku 40 Slavíků, za ktorej predaj tento týždeň dostal dvojnásobnú platinovú platňu. Najväčšia hviezda českej populárnej hudby prevzala ocenenie v pondelok (27.11.) z rúk riaditeľky vydavateľstva Supraphon Ivy Milerovej.

Odovzdania dvojnásobnej platinovej platne v pražskej predajni Supraphon Musicpoint sa zúčasnil taktiež autor kompilácie Miloš Skalka a tím z vydavateľstva.

"Vzhľadom na to, že sme si dovolili trochu predvídať, tak na dvojalbume 40 Slavíků nájdu poslucháči hneď 42 skladieb," uviedla s úsmevom riaditeľka vydavateľstva Supraphon Iva Milerová s odkazom na aktuálne už 42. víťazstvo Karla Gotta v ankete popularity.

Karel Gott s dvojnásobnou platinou za 40 slavíků Zdroj: Martin Kubica

"Veľmi si to vážim, ďakujem všetkým, ktorí na albume spolupracovali, najmä vydavateľstvu Supraphon a Milošovi Skalkovi, ktorý kompiláciu autorsky pripravoval. Ďakujem tiež všetkým, ktorí si album zakúpili, čo je z roka na rok cennejšie," povedal Karel Gott po prevzatí ocenenia.

Jeho úspech tento týždeň výrazne zatienila kontroverzná dohra tohtoročnej ankety Český slavík, ktorá mala za následok vrátenie cien skupinou Kabát a spevákom Michalom Davidom. Vrátenie svojho 42. zlatého slávika dokonca zvažoval aj Karel Gott, organizátori ho však ubezpečili, že jeho víťazstvo je úplne legitímne.

Vypočujte si kompiláciu 40 Slavíků na Deezeri:



Mohlo by vás zaujímať: 

Karel Gott chystá exkluzívny koncert v Bratislave. V januári zaspieva na "zimáku"

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk za vydavateľstvo Supraphon poskytla Adriána Čahojová z agentúry Soul for Show. Tlačovú správu sme upravili a doplnili.

Súvisiaci interpreti: Karel Gott