Vydaním tretieho EP je zavŕšený symbolický zrod Alana Murina na hudobnej scéne, nakoľko mená jednotlivých EP znázorňujú reálny čas, dátum a rok Alanovho narodenia. Aj toto EP vzniklo v klasickom tandeme so spoluproducentom, ktorým je Charlie Leslie (MVMMTH). Všetky nové skladby pripravovali spoločne počas spevákovho štúdia v Londýne.

Ako hovorí Alan Murin, ktorý sa nedávno predstavil aj v relácii 3 pódiá, autenticita je preňho veľmi dôležitá, preto sa neskrýva za pseudonym a používa svoje občianske meno, v názvoch EP trilógie odhalil svoj dátum a čas narodenia a samotné texty jeho skladieb odhaľujú svet, v ktorom sa pohybuje, a ľudí, ktorí mu prichádzajú alebo odchádzajú zo života.

Tretie EP otvára skladba Čas. "V čase, keď som písal túto skladbu, prežíval som chaotické obdobie. Donútilo ma to uvedomiť si, čo sú moje životné kotvy a prístavy, na ktoré sa môže spoľahnúť. Snažím sa v nej ukázať ľudskosť, nedokonalosť a to, že naozaj nežijeme večne, a preto sa snažme vážiť si a užívať si to, čo máme," prezrádza spevák.


Druhá je skladba U.I., skratka pre slová Unikát a Inovatívny. "Mám veľký rešpekt ku všetkým, čo v živote niečo dokázali a nebáli sa ísť proti prúdu, keď to tak cítili. Práve preto, že si takýchto ľudí veľmi vážim, chcem textom podporiť všetkých, ktorí cítia, že chcú niečo dokázať, robiť to, čo milujú a naplniť tak svoje sny. Ďalšia skladba SR C (srdce) je výpoveď z milostného života. Keď nemôžete dostať niekoho z hlavy. Až tak, že sa začne človek na seba hnevať, lebo ani či by to bolo lepšie. Asi to poznáme všetci," dodáva Alan Murin.

Vďaka trojici vydaných EP mladý hudobník v priebehu štyroch mesiacov predstavil deväť skladieb, čo by vystačilo aj na dlhohrajúci album. Postupným predstavovaním skladieb však získal pozornosť fanúšikov aj médií. Ešte pred vydaním tretej nahrávky sa 21. novembra predstavil prvýkrát naživo ako predskokan známej českej skupiny Mirai na koncerte v bratislavskom Ateliéri Babylon. Spolu s ním vystúpili spoluproducent nahrávok Charlie Leslie, gitarista Dávid Bílek, či tanečná skupina Mahhu Leaders a.k.a. M.A. Hip Hop Unit.


Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Tomáš Karpel. Text správy sme upravili.