Speváčka Nicky Mack, ktorá nedávno zaujala v talentovej súťaži Talent na maXXimum rádia Europa 2, zverejnila videoklip k duetu V túžbach s Martinom Císarom. Ide o slovenskú verziu piesne Inspired By You, ktorú Nicky vydala ešte počas svojho pôsobenia v Toronte. Mladá interpretka a skladateľka sa ju teraz rozhodla prepísať do slovenčiny a prespievať vo dvojici.

Ide pritom o celkom prvú pieseň, ktorú Nicky Mack vo svojom živote napísala. "Tá pesnička vznikla, keď som raz večer sedela doma a hrala si melódie na keyboarde. Melódiu aj text k nej som vymyslela doslova za 15 minút," spomína si. Skladba, ktorú producentsky zastrešil gitarista jej bývalej kanadskej kapely Earthphonics Paul J Doron, podľa nej opisuje nečakané stretnutie dvoch ľudí a následný proces, keď jeden v druhom zanechajú niečo silné a trvácne.

"Je zaujímavé, ako sa nás niektoré momenty a príbehy, ktoré nám ten druhý hovorí, jemne dotýkajú a vrývajú sa nám do pamäte. Myslím, že každý z nás dúfa, že raz nájde človeka, ktorý mu bude rozumieť a pri ktorom sa nebude musieť na nikoho a na nič hrať," dodáva speváčka.


Novinke predchádzal spoločný cover svetového hitu

Pre Martina Císara, ktorý si do skladby sám napísal svoju slohu, je Nicky Mack jednou z najtalentovanejších speváčok, aké kedy stretol. "Veľmi Nicky obdivujem za to, s akým prehľadom a rýchlosťou skladá svoje songy. Keďže máme rovnaký manažment, bolo len otázkou času, kedy sa stretneme osobne a musím povedať, že to stálo za to. Od prvej chvíle sme si sadli, a to nielen po hudobnej, ale aj po ľudskej stránke. Spoločne sme jeden večer debatovali o hudbe a púšťali si navzájom svoje piesne, až sme sa dopracovali k piesni V túžbach. Tá skladba má pre mňa silnú emóciu. Verím, že sa s ňou stotožní veľa zaľúbených poslucháčov," hovorí spevák.

O jednoduchý čiernobiely videoklip k singlu V túžbach sa postaral Lukáš Patrik. Natočili ho v ateliéri FMK. "Snažili sme sa o jednoduchosť s jemne umeleckým nádychom. S Lukášom som spolupracoval už v minulosti, a tak sme ho oslovili na niekoľko umeleckých fotiek, až sme si napokon povedali, že by sme si jeho prácu vedeli predstaviť aj v klipe. Som rád, že si našiel čas a postaral sa o vizuál pesničky," dodáva Martin Císar.

Pre Martina a Nicky však v prípade tejto skladby nejde o prvý duet. Len pred pár dňami totiž zverejnili videoklip k spoločnej coververzii piesne Dance Monkey od veľkej hudobnej senzácie súčasnosti Tones and I. Tanečná skladba austrálskej speváčky s unikátnou farbu hlasu patrí medzi najväčšie tohtoročné hity a slovenská dvojica sa rozhodla dať jej "jesennú" podobu, ktorá je jemnejšia, hĺbavá a romantická. Táto spolupráca ich veľmi potešila a nadchla, a tak sa Nicky s otázkou, koho osloviť na duet v piesni V túžbach, dlho netrápila. 


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Michelle Kristová z umeleckej agentúry Stella Production. Tlačovú správu sme upravili a doplnili.

Foto: Pavol Kulkovský