Jedna z najväčších hviezd populárnej hudby posledných desaťročí Janet Jackson sa vo svojich päťdesiatich rokoch stala prvýkrát matkou. V utorok 3. januára porodila syna, ktorý dostal meno Eissa a priezvisko po otcovi Al Mana.

"Janet Jackson a jej muž Wissam Al Mana s nadšením privítali príchod syna Eissu Al Manu na svet. Janet mala zdravý pôrod bez komplikácií a teraz pokojne oddychuje," povedal speváčkin hovorca pre magazín People. Sestra zosnulého Kráľa popu je vydatá za 42-ročného podnikateľa katarského pôvodu od roku 2012. Je to jej tretie manželstvo, doteraz bola bezdetná.

Speváčka potvrdila chýry o svojom tehotenstve minulý rok v máji. Mesiac predtým presunula časť svojho svetového turné k albumu Unbreakable s vysvetlením, že dôvodom je "plánovanie rodiny". Odložené koncerty by mala absolvovať tento rok.


Janet Jackson debutovala v roku 1982 eponymnou štúdiovkou, po ktorej nasledovali albumy Dream Street (1984), Control (1986), Janet Jackson's Rhythm Nation 1814 (1989), Janet. (1993), The Velvet Rope (1997), All For You (2001), Damita Jo (2004), 20 Y.O. (2006), Discipline (2008) a Unbreakable (2015). Medzi jej najväčšie hity patria single ako NastyRhythm NationThat's The Way Love GoesTogether AgainAll For You alebo Scream, ktorý nahrala s bratom Michaelom Jacksonom.

Na celom svete predala viac ako 160 miliónov kópií nahrávok a patrí tak k najúspešnejším speváčkam v histórii. Počas kariéry dosiaľ získala napríklad dvanásť American Music Awards, päť Grammy a nominovali ju na Oscara i Zlatý glóbus. V roku 2015 jej v rámci odovzdávania BET Awards udelili Ultimate Icon: Music Dance Visual Award.

Zdroj: TASR + archív SITA
Foto: Facebook.com/JanetJackson

Súvisiaci interpreti: Janet Jackson