Frontman americkej rockovej formácie Foo Fighters Dave Grohl bude výkonným producentom pripravovaného sitkomu, v ktorom si zahrá komik Dana Gould. Ten bude zároveň aj scenáristom. Zatiaľ nepomenovaný seriál bude o rockovej kapele, ktorej v čase najväčšej slávy hrozí rozpad. Jej členovia sa preto rozhodnú vyhľadať odbornú pomoc, aby rozpadu zabránili. Nakoniec však skončia u mrzutého terapeuta, ktorý je sám na pokraji rozvodu.

Gould sa rozhodol osloviť s týmto projektom Dave Grohla preto, že je fanúšikom jeho tvorby. Frontman Foo Fighters je známy tým, že má veľký zmysel pre humor a kamaráti sa s mnohými komikmi. Okrem neho budú výkonnými producentmi seriálu aj Tom Lassally, Dave Becky a Bill Gerber.

Dave Grohl založil Foo Fighters v roku 1994 po tom, čo zomrel Kurt Cobain, frontman Nirvany, v ktorej Grohl pôsobil ako bubeník. Foo Fighters majú na svojom konte už sedem štúdiových albumov. V rokoch 2008 až 2010 mali však prestávku, keď spolu nenahrávali ani nekoncertovali a jednotliví členovia sa sústredili na vlastné projekty.

Foo Fighters - Rope

Bubeník Taylor Hawkins napríklad nahrával druhý album so svojou skupinou Coattail Riders a Grohl pôsobil na scéne ako člen superskupiny Them Crooked Vultures. Na siedmej štúdiovke Wasting Light začali hudobníci pracovať v marci 2010. Nahrávku produkoval Butch Vig, ktorý stál aj za albumom Nevermind (1991) od Nirvany a je tiež podpísaný pod štúdiovkami 21st Century Breakdown (2009) od Green Day či All Or Nothing (2008) od The Subways. Na albume hosťuje aj Grohlov spoluhráč z Nirvany - basgitarista Krist Novoselic.

Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/The Canadian Press, Chris Young

Súvisiaci interpreti: Foo Fighters