Americký hudobník Justin Vernon z Bon Iver spolupracuje so speváčkou Aliciou Keys. Vernon uviedol, že výsledok ich spolupráce by sa mohol objaviť na albume, ktorý bude obsahovať duetá so speváčkami. "Mám predstavu, že by to bola americká kolekcia piesní s tými najlepšími speváčkami. Je ich mnoho, napríklad Casey (Dienel) z White Hinterland, Bonnie Raitt alebo Alicia," povedal muzikant.

Okrem toho plánuje v rámci ďalšieho projektu nahrávať so skupinami ako Shouting Matches a Volcano Choir. Na margo ďalšej nahrávky jeho domovskej skupiny Bon Iver povedal, že do roku 2015 žiaden nový album neplánuje. "Momentálne nemám napísané žiadne skladby. Dávam tomu tak tri roky, ale možno to bude aj päť rokov. Záleží to od toho, kedy ich napíšem. Chcel by som vyčkať až do chvíle, keď budú prichádzať samé," dodal Vernon.

Bon Iver majú na konte dva štúdiové albumy - debut For Emma, Forever Ago (2008) a eponymného nasledovníka z roku 2011. Podľa amerického internetového magazínu Pitchfork je druhá menovaná nahrávka najlepším albumom roka 2011. Indie-folková skupina Justina Vernona je za singel Holocene nominovaná na prestížnu Grammy v kategóriách Nahrávka roka a Skladba roka. Táto pieseň je podľa magazínu Pitchfork druhou najlepšou skladbou roka 2011.

Bon Iver - Holocene

Bon Iver sú na Grammy nominovaní aj v kategórii Nováčik roka a zlatý gramofónik môžu získať aj v kategórii Najlepší alternatívny album. Ich druhú štúdiovku či skladby z nej už ocenil aj britský hudobný portál Gigwise.com a magazín Uncut ju nominoval na cenu pre najlepší album roka. Slová chvály na adresu Bon Iver vyriekla aj svetoznáma speváčka Adele, podľa ktorej je ich nahrávka najlepším albumom roka 2011.

Zdroj: SITA
Foto: Myspace.com/boniver - Tim Lytvinenko

Súvisiaci interpreti: Alicia Keys