Líder Hudobnej strany pre každého (HSPK), Kuko zo skupiny Horkýže slíže, hneď na úvodnom koncerte "predvolebného" turné dokázal, že pre hlasy občanov je ochotný spraviť takmer všetko. Publiku v Handlovej sa viackrát ukázal tak, ako ho stvorila sama príroda. Na sebe mal pritom iba farebné napasované plavky, navyše prekvapil viacerými "tetovaniami".

Potenciálni "voliči" HSPK najmä v prvých radoch však čoskoro odhalili, že ide len o kresby na koži čiernou fixkou. Napriek tomu jeho odvážnu vsuvku v programe, pri ktorej mu vypomáhali aj hudobníci z Konfliktu, ocenili mohutným aplauzom. Okrem skupín Horkýže slíže, Polemic a Konflikt sa na turné predstavil aj hosť zo susedných Čiech, kapela Sto zvířat.

Účinkujúci popri hraní nešetrili ani iróniou na adresu politických špičiek. "Ako každá správna strana, aj my vám vieme sľúbiť všetko," ozvalo sa z pódia hneď v úvode večera. "A keď si nás zvolíte, presadíme posunutie nočného pokoja a pivo sa bude predávať po 10 centov," dostal divákov do varu netradičnými prísľubmi frontman skupiny Konflikt a podpredseda HSPK Róbert "Jury" Jurányi.

Potom už svoju šou naplno rozbalil Polemic, ktorý zaradil do playlistu aj niektoré staršie single a potešil i mixom vlastných hitov pripraveným špeciálne pre rozbiehajúce sa turné. Vyznávači veselého ska sa na pódiu objavili aj počas koncertu Horkýže slíže, nitrianskych rockerov sprevádzali pri dvoch piesňach.

Úvodný "míting" HSPK však neprebehol úplne bez komplikácií, organizátorom dala poriadne zabrať najmä treskúca zima. Pri mínus 20 stupňoch vonku zamŕzala nafta v generátore elektrickej energie, čo spôsobilo dvakrát počas večera vypadok prúdu. Problémy sa však podarilo rýchlo vyriešiť a fanúšikovia si mohli vychutnať efektné vyvrcholenie večera v znamení pyrotechnickej šou à la Rammstein. Pohyblivú scénu a veľkolepé svetelné efekty si užívali aj aktéri na pódiu, Horkýže slíže ako bonus pridali robota v životnej veľkosti, ktorého nesmelé tanečné kroky pobavili publikum.

Už dnes sa nádejné "politické hnutie" predstaví v Šali, šnúra bude pokračovať v Liptovskom Mikuláši (10. 2.), Považskej Bystrici (11. 2.), Bardejove (17. 2.), Humennom (18. 2.), Nitre (24. 2.) a Dubnici nad Váhom (25. 2.). Všetky koncerty sa začínajú zhodne o 18:00 hod., lístky v hodnote 7 eur sú dostupné v predpredaji v sieti Ticketportal.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Ján Kakaščík, PR manažér turné HSPK. Ďalšie info a videá z koncertov nájdete na oficiálnej Facebook stránke a na www.hspk.sk.

Foto: HSPK PR

Súvisiaci interpreti: Horkýže Slíže