Anglická kapela Klaxons predstavila novú skladbu There Is No Other Time zo svojho pripravovaného tretieho štúdiového albumu. O jej produkciu sa postaral Gorgon City. Kapela sa v lete predstaví aj na Slovensku - dnes ju potvrdili organizátori piešťanského Grape festivalu.

"Nový album je najmä o súčasnosti. Je to emocionálne úprimná nahrávka o technologickom a osobnom vývoji," uviedol spevák Jamie Reynolds. "Je elektronický aj popový. Hudobne je presne tam, kde sme vždy chceli byť - akurát nám chvíľu trvalo, kým sme sa tam dostali," dodal.

Na novom CD od Klaxons, ktoré by sa na trh malo dostať koncom jari, sa okrem spomínaného Gorgon City produkčne podieľali aj Tom Rowlands, Erol Alkan a James Murphy.


Skupina, ktorá vznikla v roku 2005, má na konte štúdiovky Myths Of The Near Future (2007) a Surfing The Void (2010). Za debutový album získala prestížnu Mercury Prize. Klaxons mali na Slovensku po prvý raz vystúpiť v roku 2009 na 13. ročníku festivalu Pohoda, no podujatie predčasne ukončili ešte predtým, než sa dostali na pódium. Na trenčianskom letisku sa napokon predstavili o rok neskôr. Okrem Pohody sa v ostatných rokoch ukázali napríklad aj v Maďarsku na Szigete, na českom Planet festivale či na rakúskom Frequency festivale.

Zdroj: Nme.com, SITA
Foto: Facebook.com/klaxons

Súvisiaci interpreti: Klaxons