Kapela Sunflower Caravan predstavila nový singel nazvaný Kind of Happy. Novinka avizuje pripravované vydanie celého albumu, ktorého sa fanúšikovia dočkajú už tento rok v máji. Skladba Kind of Happy so silnou, chytľavou basovou linkou ponúka energickú porciu pop rocku. Vydanie singla sprevádza klip od režiséra Ondreja Urbanca.

Kind of Happy je prvým z troch singlov, ktoré trio postupne predstaví predtým, ako v máji dôjde na celú dosku. "Skladba Kind Of Happy bola jedna z tých piesní, ktorá na mňa spadla odniekiaľ zhora úplne v celku, vrátane hlavného popevku kind of happy, ktorý sa spieva v refréne. Ako základný stavebný kameň bola výrazná basová linka, ktorú som nahral asi do štyroch na sebe navrstvených samplov bicích. Páčila sa mi kombinácia groovu slohy a popového spevného refrénu," opisuje nový singel jeho autor, frontman kapely Andy Čermák a dodáva: "Názov a hlavný slogan refrénu Kind of Happy mi pripadal ako dobrý nápad ako vyjadriť to, že veľakrát stačí byť "celkom šťastný" a nie je nutné hnať sa každý deň za absolútnym šťastím, ktoré často prichádza len v minútach, sekundách vybraných dní, a o to je silnejšie."


Nejde o comeback, začíname ďalšiu etapu

Sunflower Caravan v posledných rokoch z českých a slovenských pódií rozhodne nevymizli a nový singel nevnímajú ako svoj návrat, ale ako ďalšiu etapu. Kapela aj počas desiatich rokov od vydania posledného albumu koncertovala a fungovala. S novým materiálom prichádza aj viac koncertov. "Sunflower Caravan funguje nepretržite už od roku 2001, neustále skúšame, koncertujeme a určite sme sa nikdy nerozišli, aj keď o nás nebolo toľko počuť. Teraz by sme do toho chceli viac šliapnuť," hovorí Andy.

Videoklip k singlu Kind of Happy vznikal v októbri a novembri 2019 pod taktovkou režiséra Ondreja Urbanca (Manaworld.eu). Základným konceptom vychádzajúcim zo želania kapely bolo ukázať Sunflower Caravan v rozmernom priestore ako ucelené trio so všetkými nástrojmi, vrátane dominantných originálnych vintage klávesov. "Nechceli sme po dlhšej dobe prísť s naratívnym videoklipom a zabaliť takto priamočiary song so silným refrénom do príbehu. Skôr nám išlo o zdôraznenie rock'n'rollovej polohy našej kapely, tá je a vždy bola základným stavebným kameňom našej hudby," hovorí basgitarista Michell.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Přemysl Štěpánek z Indies Scope.

Súvisiaci interpreti: Sunflower Caravan