Veľkým trendom posledných rokov sú piesne speváčok s rapermi. Aj na domácej scéne sa už objavilo zopár takýchto hitov, jedným z najväčších bol Príbeh Tiny a Rytmusa, vlani zase bodovala Dominika Mirgová s Kalim. Kristína je však originálnejšia - v novom singli prekvapila spoluprácou s maestrom Ladislavom Chudíkom.

Herecká legenda pieseň s názvom Ovoňaj ma ako ružu s moderným beatom ozvláštnila síce nie rapom, ale hovoreným slovom - podobne ako Tomáš Janovic v prípade skladby Bastogne od dua Modré hory. Novinka populárnej speváčky už znie v slovenskom éteri. "S pánom Chudíkom som sa spoznala na oslave jeho 89. narodenín. Pozvala ma jeho manželka Alenka, aby som oslávencovi zaspievala pieseň Horehronie. Pretože pán Chudík pochádza z Hronca," prezradila Kristína detaily zoznámenia.

Kristína a Ladislav Chudík Zdroj: Patrik RatajskýKristína a Ladislav Chudík v štúdiu

Dodal piesni hĺbku a naliehavosť

Pieseň Ovoňaj ma ako ružu pochádza z Kristíninho ostatného albumu Na slnečnej strane sveta (2012), v spolupráci s Ladislavom Chudíkom však dostala novú podobu. "Povedali sme si, že pieseň chceme oživiť. A keďže pán Chudík je majster slova, má obrovský dar prednesu, tak nám to spoločne napadlo. Pán Chudík je výnimočný umelec a veľká osobnosť. Vážim si, že prijal pozvanie. Som veľmi nadšená, prijal to s veľkou radosťou a chuťou," teší sa speváčka z netradičnej spolupráce.

Jeden z najväčších slovenských hercov má tak aj krátko pred 90. narodeninami nový zážitok. "Som popánštený, lebo ma tu tak krásne prijali. To je kus skutočného ľudského šťastia, ktorý si zoberiem domov. Teší ma, že autori, ako tvrdili, mali pri nahrávaní zimomriavky. Dúfam, že to aj poslucháčom prinesie ten pocit, ktorý pociťovali tvorcovia, keď to urobili," neskrýval radosť Ladislav Chudík.

Pieseň je výsledkom práce Kristíninho dvorného tímu - skladateľa a producenta Martina Kavuliča s textárom Kamilom Peterajom. "Text piesne reaguje na román svetoznámeho anglického spisovateľa Georgea Orwella Farma zvierat, v ktorom predpovedal presne to, čo dnes všetci prežívame. Nástup akejsi novej totality. Majster Chudík dal svojou recitáciou textu veľkú hĺbku a naliehavosť. Na Kristíne vidno tých vyše 200 úspešných koncertov v Čechách, kde má dnes silné poslucháčske zázemie. Pracujeme na nových pesničkách a tie budú určite tiež príjemným prekvapením," hovorí úspešný textár


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House. Text článku bol upravený redakciou.

Foto: Ľubo Špirka (titulná fotka), Patrik Ratajský (foto v článku)

Súvisiaci interpreti: Kristína