Trio členov z legendárnych kapiel je podľa viacerých zdrojov v štúdiu a chystá album. A Bratislava pripravuje jeden obrovský metalový sviatok. Viac v článku.

Magnety týždňa

Bubeník Pearl JamSoundgarden Matt Cameron, bubeník Foo Fighters Taylor Hawkins a frontman Melvins Buzz Osborne zatiaľ vypustili iba pár krátkych klipov zo štúdia. Na fotkách sa objavil aj bubeník Melvins Dale Crover. Či sa ale aj zapojí nevieme. O projekt sa ale pri takýchto menách ihneď začali zaujímať médiá a fanúšikovia, takže v blízkej dobe môžeme očakávať aj viac informácií a pri troche šťastia aj nejakú hudbu. Zatiaľ sa veľmi nedá povedať o aký žáner pôjde. Ale tipol by som si, že to bude dobré. (pm)



Minulý týždeň sme sa rozplývali nad hojnosťou koncertov, ktoré nás v našej domovine v blízkej dobe čakajú. A hľa! Tu je ďalšia veľká vec – štvorica Amon Amarth, Behemoth, TriviumPower Trip odohrá 11. júna v bratislavskej Inchebe koncert, na ktorý proste musíte ísť. Viac info na Facebooku. (pm)

Spoločnosť Impericon v rámci projektu Next Generation vybrala spomedzi 500 kapiel z celého sveta 25, ktoré považuje za najväčšie nádeje metalu. Medzi nimi sa objavili aj prievidžania Stercore! A vôbec sa tomu nečudujem. Roky tvrdej práce, svetová kvalita hudby aj videoklipov sa im vyplatili. Ak ich chcete podporiť, kliknite na stránku Impericon a zahlasujte za Stercore. Určite vám budú vďační. (pm)


Šrot týždňa

Viem si predstaviť, že vydať nový album nie je jednoduché. Čo by ale malo ísť bez problémov, je normálne povedať, či kapela niečo chystá alebo nie. Narážam konkrétne na System of a Down, ktorí sa ani sami medzi sebou nevedia dohodnúť. Problémov je viac – frontman Serj Tankian sa vraj odklonil žánrovo, gitarista Daron Malakian je zas údajne egocentrický blbec. Podľa jeho slov v rozhovore pre KROQ však asi môžeme na nový album definitívne zabudnúť. Ako povedal, v blízkej dobe to určite nebude. (pm)


Novinky

Prípravy na aprílové vydanie albumu Periphery IV: Hail Stan sú v plnom prúde. Kapela cez týždeň zverejnila ďalší song z prichádzajúcej dosky. Oproti prvému singlu je omnoho jemnejší, ale stále je to veľmi dobré. A samozrejme je už v prvých momentoch jasné, že sú to Periphery. (pm)


Sté vydanie Flexi Series magazínu Decibel prináša famózny nárez od Pig Destroyer. The Cavalry je poctou gitaristovi Jessemu Pintadovi (Terrorizer / Napalm Death). Pintado je určite poctený. (pm)


Trojica členov Swallow the Sun sa zrejme nudila alebo také niečo. Popri svojej domovskej kapele vytvorili nový projekt Hedonihil. Podľa prvej zverejnenej skladby ide o veľmi solídny black/death. The Hedonist Anthem si môžete vypočuť nižšie a ešte nižšie dajte do komentárov, či sa vám to páči. Nám áno. Debut s názvom I vydá kapela v polovici apríla. (pm)


Agilná chobotnička z Octopus Promotion mám v Bratislave pripravila masívne podujatie pod vlastným názvom Octopus Live, ktoré bude určite jedným z koncertov roku v našom hlavnom meste. V utorok 11. júna do Incheby zavíta štvorlístok tučných mien: Amon Amarth, Trivium, Behemoth a Power Trip. (ak)


Pripomíname, že tento týždeň nás v hlavnom meste čakajú dve pozoruhodné podujatia. Vo štvrtok MMC naplnia poľskí progressive rockeri Riverside, ktorí prinesú nový album Wasteland a o deň neskôr zahrajú traja bratia z amerického štátu Georgia svoju predstavu pochmúrneho blues rocku a stoneru. Volajú sa Pontiakpozrieť sa na nich príďte do Fugy. (ak)



Koncom týždňa vychádza novinka Children of Bodom a kapela kuje železo kým je horúce. Nový singel, ktorý zverejnila sa volá Platitudes and Barren Words a je to melodeathová radosť. Je skvelé počuť, že táto banda dokáže robiť silné skladby aj po dvadsiatich rokoch. Album Hexed si budete môcť vypočuť v piatok. (ak)


V Prahe, Budapešti a Košiciach v júli zahrajú Ministry. Industriálni majstri na čele s Alom Jourgensenom majú na konte štrnásť albumových zárezov, ten posledný, zvaný AmeriKKKant vyšiel pred rokom. Po minuloročnom koncerte na Brutal Assaulte tak budú mať možnosť vychutnať si excentrika Jourgensena aj v našej východnej metropole. Značte si dátum: 13. júl a miesto: Colloseum Klub. Pre doplnenie: v Prahe kapela vystúpi 10. a v Budapešti 11. júla. (ak)


Vydanie jedného z najočakávanejších death metalových albumov sa blíži. 29. marec prinesie debut superskupiny VLTIMAS, ktorej zostavu tvoria členovia Morbid Angel, Cryptopsy a Mayhem. Ďalší vydaný singel sa volá Monolilith a je to jednoducho slastné počúvanie. (ak)


Pätnásty album americkej heavymetalovej stálice Queensryche otvára zverejnený singel – Blood of the Levant. Krátka a úderná vypaľovačka spĺňa všetky atribúty hevíkovej hymny, ktorá bude na koncertoch žiadaná. Jej púštny klip bol inšpirovaný sýrskou vojnou. Album The Levant vyšiel uplynulý piatok. Už ste ho počuli? (ak)


A na záver metalcoreček v podaní Bury Tomorrow. Tí majú nový videoklip poskladaný zo živých koncertných záberov k skladbe My Revenge. Mstiť sa budú údajne všetkým poslucháčom, ktorí si nekúpia ich posledný štúdiovku Black Flame. (ak)


Haluze týždňa

Ak si myslíte, že viete moshovať, tak ste na omyle. Táto pračka posadnutá diablom to vie lepšie ako vy! (pm)

Pre fanúšikov „sofistikovanejšieho“ humoru tu máme niečo od dvojice Anna Salinas a Heather Alarcón Higginbotham. Je to v podstate identická prerábka traileru ku filmu Zrodila sa hviezda (A Star Is Born) s jednou drobnou zmenou – postava, ktorú hrala Lady Gaga je nahradená „Jonathanom Davisom“, frontmanom Korn. Nový je aj názov – A Star Is Korn (povedzme, že voľne sa to dá preložiť do SKornila sa hviezda). (pm)

Týždenný prehľad noviniek na hard & heavy scéne vychádza vždy v pondelok, sekundu po polnoci. Ak chcete prispieť svojimi tipmi na kvalitnú hudbu, kontaktujte nás na adrese redakcia@hudba.sk.
Autori: Pavol Magic (pm), Adrián Kozák (ak)
Foto: instagram.com/themattcameron

Súvisiaci interpreti: Foo Fighters, Pearl Jam