Slovenská formácia AMO funguje na slovenskej hudobnej scéne už desať rokov. Pri tejto príležitosti vydáva posledný singel zo svojho aktuálneho albumu Rok nula s názvom Neskoro, ku ktorému by už onedlho mala zverejniť aj videoklip.

Skladba, ktorej sa Moe a Opak s kapelou rozhodli dať vizuálnu podobu, má názov Neskoro. Po piesňach Doma, Zlaté časy a Femme Fatale pôjde už o štvrtý a zároveň posledný singel z ich vlaňajšej štvrtej štúdiovej nahrávky (recenzia).

"Je to pre nás veľmi osobná a silná skladba. Nebola pôvodne plánovaná ako singel, ukázalo sa ale, že ľudí zaujala, a tak sme jej skúsili dať vizuálnu podobu. Možno preto, že hovorí o situácii, v ktorej sa môže ocitnúť každý z nás a je len na nás ako sa s ňou popasujeme, možno vďaka modernej a energickej produkcii od Marcela Véna. Každopádne sme radi, že ľudí baví," uviedli AMO.


O samotný videoklip sa postaral kreatívny tím z Cloned Monkeys Production, ktorý si pre natáčanie vybral Kultúrny dom v Hornej Strede. Ako tvorcovia vysvetľujú, na jeho realizáciu potrebovali dosky, ktoré znamenajú svet, divadelnú atmosféru, tmavú sálu a pár svetelných reflektorov.

Celý tím napokon hneď v úvode výroby zaskočilo nečakané prekvapenie. "Nebolo to až tak prekvapením ako skôr neuvedomením si, že v kultúrnom dome sa celú zimu nekúrilo, takže tam boli asi 3 stupne, neuveriteľná zima. Zatiaľ čo vonku bolo 20 stupňov, jar, kohúty a babky na bicykloch," spomína so smiechom Moe. "V klipe sa objaví aj tanečná a akrobatická skupina Vertigo zastúpená jednou z ich tanečníčok. Asi najhoršie to mala práve ona, ktorá to dala celé bosá a medzičasom sa zvečerilo, čiže aj vonku bola už dosť zima... Rešpekt," dodal.


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Adriána Čahojová z agentúry Soul For Show.

Súvisiaci interpreti: AMO