Za pripravovaný špeciálny album americkej hip-hopovej skupiny Wu-Tang Clan, ktorý vyjde iba v jedinej kópii, už niekto ponúkol päť miliónov dolárov (v prepočte približne 3,6 milióna eur). V rozhovore pre magazín Billboard to prezradil člen legendárnej formácie RZA.

Nahrávka s názvom The Wu - Once Upon A Time In Shaolin vznikla v tajnosti počas uplynulých šiestich rokov. Pôjde o dvojalbum s 31 skladbami s celkovou dĺžkou 128 minút. O ich produkciu sa postaral predovšetkým Cilvaringz, holandsko-marocký raper a producent, ktorý je členom kolektívu Wu-Tang Killa Bees.

The Wu - Once Upon a Time in Shaolin Zdroj: Facebook.com/wutangclan

Album bude namiesto klasického obalu umiestnený v ručne tepanej schránke z niklu a striebra, ktorú vyrobil britsko-marocký umelec Yahya. Nahrávka by mala najprv absolvovať turné po múzeách, galériách a festivaloch, kde si ju budú môcť záujemcovia za poplatok vypočuť, a následne ju bude môcť jeden fanúšik odkúpiť.

"Prišlo niekoľko ponúk na dva milióny dolárov, včera niekto ponúkol päť miliónov. To je zatiaľ najvyššia ponuka. Dáva nám to pocit, že to, čo robíme, niektorí ľudia chápu. Taktiež niekoľko mojich známych, ktorí sú významnými osobnosťami vo filmovom a hudobnom priemysle, mi napísalo, že sa im tento nápad páči," uviedol RZA.

Členovia Wu-Tang Clanu momentálne pracujú na svojej šiestej klasickej štúdiovke A Better Tomorrow, z ktorej zatiaľ predstavil singel Keep Watch.



TIP: Prečítajte si aktuálne vydanie rubriky Týždeň v hip-hope

Zdroj: SITA (Aceshowbiz.com, archív)
Foto: Facebook.com/wutangclan

Súvisiaci interpreti: Wu-tang Clan