Po mnohých koncertoch po celej Európe, vrátane festivalových vystúpení na Glastonbury, Pohode, Szigete či Grape, sa amsterdamské trio My Baby vráti do Bratislavy. Vo štvrtok 11. mája predstaví jedna z najuznávanejších a najpopulárnejších kapiel v Holandsku svoju explozívnu a strhujúcu šou v Nu Spirit Clube.

My Baby nedávno vydali svoj tretí album, trefne nazvaný Prehistoric Rhythm. V máji ho predstavia na rozsiahlom európskom turné, v rámci ktorého absolvujú cestu od Škótska až po juhovýchodnú Európu a neobídu ani Slovensko. Prvých 50 lístkov v predpredaji "zmizlo" v priebehu pár hodín od ohlásenia koncertu. A niet sa čo diviť, kapela na svojich festivalových vystúpeniach vždy zanechala skvelý dojem. V Bratislave zatiaľ sympatické trio hralo len raz - v decembri 2015 na akcii Doma dobre v nocľahárni sv. Vincenta de Paul pre ľudí bez domova.

Slovenskú premiéru mali My Baby v lete toho istého roka na Grape festivale a minulý rok odohrali na Pohode koncert, ktorý aj vďaka nadšenej odozve publika zaraďujú medzi svoje najväčšie zážitky minulého roka. "Zahrali sme vtedy zrejme svoj najlepší festivalový repertoár pre úžasné publikum. Pohoda sa môže porovnávať s hociktorými veľkými festivalmi v zahraničí, ale môžete pri nej 
odčítať všetky štandardné negatíva komerčných podujatí. Je to priateľský festival so skvelými ľuďmi a dramaturgiou," vyjadrila sa nedávno skupina pre anglický magazín NARC.


Európsku scénu dobyli už s debutom

Základ skupiny My Baby tvorí súrodenecká dvojica - bubeník Sheik a speváčka Cato van Dyck, ktorá svojou charizmou dokonale ovládne každé pódium. Dopĺňa ich novozélandský gitarista Daniel "daFreez" Johnston a spoločne skladajú podmanivú kombináciu psychedelického bluesu, funku a šamanských rytmov, ktoré ľudí na koncertoch dostávajú do tranzu.

Debutový album s názvom Love Voodoo! vydali v roku 2013. Okamžite si ním zaistili miestenku na prestížnom showcase festivale Eurosonic Noorderslag a rýchlym tempom začali zbierať nadšených fanúšikov po celej Európe. Ich druhý album Shamanaid zožal po dvoch rokoch fungovania ešte väčší úspech. Skladby z neho sa šírili éterom rádií ako BBC Radio 1 a My Baby sa dostali na maďarský Sziget, holandský Lowlands a tiež na gigantický festival Glastonbury, kde kapela odohrala obdivuhodných sedem koncertov na rôznych pódiách.  

Najnovší singel Love Dance je vhodnou úvodnou ochutnávkou ich tretieho albumu - africké rytmy a orientálne gitarové linky sprevádza očarujúci hlas "frontwomanky" Cato. Chytľavá, tanečná, mierne psychedelická hudba s odkazom na rituálne tradície dávnych prehistorických čias. V takom duchu sa nesie celý nový album a je predzvesťou nezabudnuteľnej show v intímnych priestoroch bratislavského Nu Spirit Clubu.  

Vzhľadom na rýchlosť predpredaja s kúpou lístkov netreba príliš váhať. Ich cena je momentálne na úrovni 13 eur, na mieste sa budú lístky v prípade dostupnosti predávať za 15 eur.

Vstupenky:  Predpredaj.sk


Redakciu Hudba.sk informoval za organizátorov koncertu PR manažér Alexander Čerevka.  

Foto: PR