Americký raper Eminem zverejnil videoklip k piesni Framed. V novinke je možné vidieť 45-ročného interpreta v dome, kde sa okrem neho nachádzajú aj zavraždení muž a žena. V závere klipu ho liečia na psychiatrickej klinike. O réžiu sa postaral James Larese.

Vysvetlenie videoklipu a skladby ponúka samotný výraz "framed", ktorý v angličtine znamená "zarámovaný" a v tomto zmysle vyjadruje aj situáciu, kedy je pri zločine všetko narafičené tak, aby podozrenie padlo na niekoho, kto páchateľom nie je. Marshall Mathers alias Eminem si myslí, že je "framed" a policajtom tvrdí, že je nevinný, hoci sa skrýva v dome s mŕtvolami s odrezanými rukami a prstami. Zrejme trpí schizofréniou, pretože v klipe sa objavuje aj v podobe svojho známeho diabolského alterega Slim Shady. Vrahom je teda pravdepodobne Slim a Marshall je v tom "nevinne", aj keď ide o tú istú osobu.

Skladba Framed pochádza z albumu Revival, ktorý vyšiel vlani v decembri. Eminem predtým ponúkol videoklipy k singlom Walk on Water (feat. Beyoncé) a River (feat. Ed Sheeran). K piesni Untouchable zas zverejnil lyric video.


Eminem, vlastným menom Marshall Bruce Mathers III., debutoval v roku 1996 albumom Infinite, ktorý mu však nepriniesol úspech. Známym sa stal až o tri roky neskôr po vydaní nahrávky The Slim Shady LP (1999), ktorá obsahuje hit My Name Is. Nasledovali albumy The Marshall Mathers LP (2000), The Eminem Show (2002), Encore (2004), Relapse (2009), Recovery (2010), The Marshall Mathers LP 2 (2013) a spomínaný Revival (2017).

Okrem toho je členom formácií D12 a Bad Meets Evil - s D12 má na konte štúdiovky Devil's Night (2001) a D12 World (2004), s Bad Meets Evil zas EP Hell: The Sequel (2011). Je držiteľom pätnástich cien Grammy a v roku 2003 získal Oscara v kategórii Najlepšia pôvodná filmová pieseň za skladbu Lose Yourself zo snímky 8. míľa (2002), v ktorej si aj zahral.


Zdroj: SITA (Pitchfork, archív), Hudba.sk
Foto: Facebook.com/eminem

Súvisiaci interpreti: Eminem