Unikátne koncertné spojenie Cigánskych diablov, Roba Grigorova a Márie Čírovej bude jedným z vrcholov Smolenického kultúrneho leta. V čarovnom prostredí šľachtického parku pod Smolenickým zámkom ho môžete zažiť 29. júna. Okrem tohto špeciálneho koncertu sa môžete od júna do augusta tešiť aj na koncerty Richarda Müllera, Jany Kirschner či skupiny Para.

Festival Smolenické kultúrne leto prináša fanúšikom originálny Bašavel pod hradbami, ktorý svojou energiou rozprúdi hudobné leto v čarovnom prostredí jedného z najkrajších zámkov na Slovensku. V sobotu 29. júna sa na pódiu v prírodnom amfiteátri priamo pod zámockými hradbami predstavia famózni Cigánski diabli, charizmatická Mária Čírová a zriedka vystupujúca legenda slovenskej hudby, Robo Grigorov.

Vstupenky sú dostupné na Predpredaj.sk. Zvýhodnené vstupné platí do 14. apríla alebo na prvých 500 lístkov.


Cigánski diabli sú jedinečné hudobné zoskupenie a ich meno dobre poznajú aj v Európe. Sú uznávaní ako jeden z najlepších orchestrov na svete vo svojej kategórii. Ich piesne sú originálne, prekvapivé a najmä dynamické a plné energie. Cigánske rytmy dopĺňajú žánre ako jazz, etno či flamenco. Majú však blízko aj k populárnej hudbe, o čom svedčia časté spolupráce s domácim a českými hviedzami. V marci absolvovali mimoriadne úspešné turné s kapelou Desmod (reportáž). 

Mária Čírová patrí medzi speváčky, ktoré vypredávajú koncerty nielen kvôli svojmu hlasu a obľúbeným piesňam ako Búrka či Unikát, ale aj vďaka hre na klavír a silnej charizme. Na scéne je už viac ako desať rokov, kariérne aj životné jubileum oslávila koncom minulého roka veľkým narodeninovým koncertom v bratislavskej Inchebe. Aktuálne ju môžete vidieť na obrazovkách v netradičnej role moderátorky speváckej šou The Voice Česko Slovensko.

Robo Grigorov je hudobník, ktorý sa už v minulom storočí nezmazateľne zapísal do dejín slovenskej hudby a hoci v posledných rokoch tvorí pomalším tempom a vystupuje pomenej, stále je veľmi žiadaným umelcom. Má za sebou úspešné spolupráce s Rišom Müllerom či Petrom Nagyom, ale aj so súčasnou hviezdou popovej scény Kristínou. Tí skôr narodení si ho pamätajú ako večného rebela. Niektoré jeho skladby sa v minulosti nemohli hrávať kvôli kontroverzným textom, v ktorých doslova tne do živého.

Rozhovor: Robo Grigorov: Človek sa vždy a všade nakoniec stane len tým, kým vždy bol

Hlavné podujatia Smolenického kultúrneho leta 2019:

9. 6. - Richard Müller pod hradbami
29. 6. - Bašavel pod hradbami - Cigánski diabli, Mária Čírová, Robo Grigorov
14. 7. - (rodinný) Piknik na zámku - Paci Pac, Kaprálikovci, Hudba z Marsu
26. 7. - Jana Kirschner a Para
10. - 11. 8. - Dračie dni na zámku

Viac informácií a vstupenky:  

Smolenické kultúrne leto má okrem skvelej hudby a zábavy má však aj charitatívny rozmer. Dve percentá z ceny každého predaného lístka pôjdu na liečbu malej Emky Krajčírovej. Na mieste sa môžete okrem samotného programu a kvalitného občerstvenia tešiť aj na Kreatívny kútik Nadácie Adeli a projektu Hendikup.

Zdroj: PR článok (Hudba.sk edit)
Foto: archív Cigánskych diablov