Speváčka Mária Čírová má na svojom konte nový singel, ktorý naspievala v spolupráci so známou českou popovou skupinu O5 & Radeček. Keďže žánrovo majú obaja interpreti k sebe blízko, rozhodli sa pre naspievanie spoločného singla s názvom Vloupám se, ku ktorému sa už medzičasom natáčal aj videoklip.

"Nakrúcanie klipu bolo dosť zábavné, pretože sme potrebovali krásne slnečné počasie a od rána bola zima a hmla. Ale povýšili sme to na umelecký zámer a začali sme točiť. Nakoniec vyšlo slnko, a tým pádom máme v klipe rôzne atmosféry," popísala priebeh natáčania Mária Čírová.


Nahrávanie spevov prebiehalo v Bratislave, hudobný základ v Prahe, o mix sa postarlo londýnske štúdio televízie BBC a záverečný mastering poputuje  k zvukovému odborníkovi Gregorovi Haverovi do New Yorku.

A prečo si česká formácia vybrala na spolupráciu práve slovenskú speváčku Máriu Čírovú? "Aj keď Mária Čírová možno nie je v Čechách zatiaš moc známa, ja jej tvorbu sledujem už niekoľko rokov a jej hlas i skladby ma vždy bavilo počúvať. Moc ma preto potešilo, že s nápadom spoločnej piesne súhlasila a naviac svoju časť zaspievala presne tak, ako sme si od začiatku predstavovali," vyjadril sa frontman Radečků Tomáš Polák.

Podľa vyjadrení speváčky ju ponuka naspievať spoločnú pieseň príjemne prekvapila a  zároveň potešila. "Keď som sa dozvedela o ponuke naspievať česko-slovenský duet potešila som sa, nakoľko som nad niečím podobným už dávnejšie uvažovala. Navyše pesnička sa mi veľmi páčila, tak celá spolupráca prebehla rýchlo a príjemne."

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Simona Horvathová.

Súvisiaci interpreti: Mária Čírová