S čoraz teplejšími jarnými večermi začína sezóna podujatí pod holým nebom. Hlavné mesto tento mesiac neožije len tradičnou masovkou v podobe Bratislavského majálesu či akciami v Mlynskej doline. V tretí májový piatok si budete môcť zadarmo užiť aj koncerty kapiel Le Payaco a Swan Bride, ktoré sa predstavia na Hviezdoslavovom námestí.

Dvojkoncert stálic slovenskej alternatívnej scény prináša televízia MTV Rocks spolu s najväčším káblovým operátorom na Slovensku, spoločnosťou UPC. "Sme veľmi radi, že sa do centra vraciame s konceptom voľne prístupných koncertov skvelých domácich kapiel. Veríme, že aj vďaka nášmu skromnému hudobnému príspevku prilákame 20. mája na Hviezdko čo najviac ľudí a koncerty si užijú tak fanúšikovia ako aj samotní muzikanti," uviedla marketingová riaditeľka spoločnosti UPC Broadband Slovakia Simona Kocian.

Pre značky MTV Rocks a UPC pôjde už o tretí podobný event na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave. V roku 2013 v premiére priniesli koncerty skupín Billy Barman a Purist a o rok neskôr zase vystúpenia Lavagance a Walter Schnitzelsson. Zaujímavosťou je, že aj tentoraz budú obe vystúpenia zaznamenávané a výstupom z nich budú živé videoklipy k vybraným skladbám. Tie by sa neskôr mohli objaviť práve vo vysielaní MTV Rocks.  

Pajáci budú spomínať na divoké deväťdesiate roky

"Tešíme sa na koncert na jednom z najkrajších námestí v centre nášho
rodného mesta. Keďže sme neďaleko vyrastali a zahrali aj jeden z prvých gigov Le Payaco v bývalom Danglári (dnes Verne), budú sa nám pravdepodobne vynárať spomienky na zlaté časy MTV a zásah polície na našich fanúšikov, ktorí sa žiaľ na náš koncert nedostali, a tak sa bavili pred Danglárom, sledujúc koncert cez podnikové okná," zaspomínal si Tomáš Sloboda.

Fanúšikovia sa môžu tešiť na staršie aj nové skladby, pomalšie aj rýchlejšie kúsky, ale najmä piesne o láske, potom o láske a napokon aj o láske. "Svet okolo začína podliehať nenávisti a jediné, čo nás zachráni, je láska. S láskou hrať, tancovať, vstávať, robiť, žúrovať a milovať," dodal basgitarista Martin Stempel. Tretím členom partie, ktorá minulý rok vydala svieži letný album Dnes je ten deň, je Juraj Vitéz, na koncertoch ich zvykne dopĺňať stály hosť - gitarista Tomáš "Tomky" Vagaský, známy z bratislavských kapiel Diego a Vetroplach.


Žilinská kapela Swan Bride oslavuje tento rok svoje prvé veľké jubileum. Za svoje desaťročné pôsobenie na scéne toho stihla naozaj požehnane - štyri albumy a vystúpenia na najväčších hudobných festivaloch v okolí a v zahraničí (Pohoda, Hodokvas, Grape, Pulse, Europavox...).

Medzi jej ďalšie úspechy patrí predskakovanie na koncertoch Marilyna Mansona, The Horrors a Foals. Oceňovaný dokumentarista Miro Remo o Swan Bride dokonca nakrúca film Trash. Dokončiť by ho chcel však až vtedy, keď sa kapela rozpadne. Čo sa zrejme tak skoro nestane, momentálne totiž kapela pripravuje nové pesničky. Takto znie ich vyzretá tvorba z minuloročného albumu Swan Songs:


Staršie songy oboch kapiel:


Redakciu Hudba.sk informoval PR manažér koncertu Ján Papač. Viac sa dozviete na Facebook stránke podujatia. 

Foto: Viktor Cicko

Súvisiaci interpreti: Le Payaco, The Swan Bride