Slovenská speváčka Gitana predstavila skladbu Nápad. O text sa postarala samotná interpretka, ktorá k novinke predstavila aj lyric video. Na skladbe spolupracovala s producentom Gonzim. V lete sa chystá koncertovať na festivaloch doma i v zahraničí.

"Nápad je jedna z mojich autorských piesní v spolupráci s hudobným producentom Gonzim. Prišlo to spontánne, započula som hudbu a už som mala potrebu tvoriť. Väčšinu textov, ako aj v tomto prípade, si píšem sama. Snažím sa v nich popísať môj svet a moje zážitky, ale rada spolupracujem aj s rôznymi textármi. Všetko, čo ma baví, sa pokúšam podporiť a zhudobniť. Nápad opisuje deň, keď stretnem priateľky. Čo lepšie ti môže napadnúť, ako ísť sa flákať, zahodiť všetko všedné a uvoľniť si myseľ? Inak ja mám často takýto svetový nápad," uviedla s úsmevom Gitana.

Fanúšikovia speváčky už mohli skladbu počuť naživo na koncertoch. "Pieseň má na vystúpeniach úspech, publikum ju prijalo veľmi rýchlo a už na prvé počutie si fanúšikovia refrén spievali so mnou. Vraj je to 'namotávka'. Skúmala som aj reakcie ľudí, ktorí moju tvorbu vôbec nepoznajú a páčila sa aj im. Vypočuli si ju spolu s ostatnými pesničkami na mojom koncerte v Bratislave, ktorý bol pôvodne plánovaný na 60 minút, ale publikum si vyžiadalo prídavok. Tento 'hudobný prieskum' ma naozaj potešil," dodala.


Inšpiruje ju umenie aj detský pohľad na svet

Speváčka, vlastným menom Adriana Drafiová, v súčasnosti dokončuje nový album. "Celý bude hudobne pestrý a preto som mu dala názov Kolora, čiže Farby. Piesne som tvorila a spracovávala možno dlho, z pohľadu mojich fanúšikov to tak vyzeralo. Do každej z nich som vložila kúsok seba. Rada sa bavím, mám rada spoločnosť, som zvedavá na rôzne jazyky, fascinuje ma umenie a rada sa dívam cez detské oči. To všetko som zakomponovala do tohto albumu," prezradila Gitana.

"Spolupracovala som na ňom s hudobníkmi, ktorí ma budú sprevádzať aj na pripravovaných koncertoch. Plánujem v lete vystúpenia na hudobných festivaloch, dokonca aj v zahraničí. Pozvania neodmietam ani do krajín, ktorých reč tak veľmi neovládam. Rozumieme si jazykom hudby," vyjadrila sa interpretka.

Gitana spieva a tancuje od štyroch rokov. V tvorbe ju inšpirovali speváčky ako Whitney Houston, Mariah Carey či Barbra Streisand. Už ako dieťa začala spolu s kamarátmi skladať vlastné skladby. V 17 rokoch prišla prvá ponuka vystupovať v zahraničí, najprv vo Švajčiarsku a postupne precestovala veľkú časť Európy. Spievala aj pred celebritami ako Tina Turner, Claudia Schiffer, David Copperfield či Boris Becker.

V Maďarsku vystupovala so známym spevákom Jozefom Szabom a neskôr sa začala jej dlhodobá spolupráca s Kmeťobandom. So snúbenicou svojho brata Klaudiou založila duo Gitanas a prihlásili sa do Talentmánie. Po tom, ako sa ich profesionálne cesty rozišli, začala Gitana spolupracovať s Creativ studio B3. Výsledkom je hit Nádherná z dielne Kachút - Solovic, ktorý neskôr naspievala aj s Janom Bendigom.


Zdroj: SITA (Propaganda House)
Foto: Peter Reffe Kováč

Súvisiaci interpreti: GITANA