Už o necelý mesiac, v sobotu 3. júna 2017 o 21:00, privítajú fanúšikovia na trnavskom futbalovom štadióne Antona Malatinského (City Arena) česko-slovenskú hudobnú legendu skupinu Lucie. Tá tu odohrá svoj jediný verejný slovenský koncert v tomto roku. Jej predskokanom bude talentovaný Peter Aristone, ktorého tvorba má úspech aj v zahraničí.

Pre skupinu Lucie nie je Peter Aristone žiadnou neznámou. Predstavil sa totiž už ako hosť na turné Davida Kollera. Na jednom pódiu sa v roli predskokana predstavil aj s kapelami ako Chinaski, Desmod, Komajota či Team Paľa Haberu. Rodák z Bratislavy svoju profesionálnu kariéru začal ako člen kapely Popcorn Drama. Po osamostatnení sa vydal svoj prvý sólový album 19 Days in Tetbury, ktorý vyšiel v marci 2014. Producentom albumu bol známy hudobník Greg Haver, ktorý v minulosti spolupracoval aj s legendárnymi Manic Street Preachers, a ako hostka sa na albume predstavila speváčka Melanie C.

V minulom roku pripravil pre svojich fanúšikov EP Gold, z ktorého dva single úspešne bodovali v českých rádiách. Štyri autorské akustické skladby a coververzia piesne od kvarteta Crosby, Stills, Nash & Young na vznikli v produkcii svetoznámeho Sachu Skarbeka (Adele, James Blunt, Miley Cyrus). Titulnou piesňou Gold navyše prekročil hranice Európy a podarilo sa mu presadiť sa v populárnej americkej televízii MTV. Tento úspech odštartoval v roku 2016 sériu viac ako 20 koncertov v rámci amerického turné so soul-rockovým spevákom Marcom Broussardom.


Napriek slušne rozbehnutej kariére za hranicami sa sympatický hudobník pravidelne vracia aj na Slovensko. Najbližšie ho fanúšikovia budú môcť vidieť a počuť práve v City Arene, kde odohrá svoj doposiaľ najväčší koncert. "Hrať pred kapelou Lucie je pre mňa skutočná udalosť, o ktorej sa mi ani nesnívalo. Bude to nezabudnuteľný zážitok nielen pre mňa, ale aj celú moju kapelu. Zároveň je to aj obrovská výzva hrať pred toľkými fanúšikmi. Som tiež zvedavý na reakciu publika na zbrusu nové skladby z EP Happiest Accidents, na ktorých sme pracovali tento rok v Londýne zo Sachom Skarbekom," hovorí Peter Aristone. 

O tom, že pódium bude naozaj veľkolepé, svedčia aj slová klávesáka Lucie Michala Dvořáka. "Na trnavský koncert ideme s rovnakým set-upom, ako sme mali minulý rok v Edene (futbalový štadión v Prahe, pozn. red.). Nebude to teda žiaden 'okresný prebor' a 3. júna na Slovensku zakončíme oslavy našich tridsiatich narodenín."

Vstupenky na koncert, ako aj lístky na mimoriadny koncertný vlak z Bratislavy do Trnavy alebo špeciálnu autobusovú dopravu, sú v predaji v sieti Predpredaj.sk.

Redakciu Hudba.sk informoval za organizátorov koncertu Ľudovít Tóth z agentúry event2all.

Foto: Marko Erd - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Lucie, Peter Aristone